Csapadékvíz! – Ároktisztítás 3. fázis

Örömmel vesszük tudomásul, hogy városunk vezetése célul tűzte ki, hogy megszünteti a csapadékvíz okozta bosszússágokat. Látjuk a serény munkásokat, akik árkokat takarítanak, és az eddigi gyakorlattal ellentétben a kitermelt földet el is szállítják.

Lásd korábbi cikkünk!

Mint köztudott van városunknak egy része – a Szent Vendel és a Kossuth Lajos egy-egy szakasza – ahol zárt a csatornarendszer. Ezen a területen hosszú évek óta nem történik semmi, az ott lakók nem kis bosszúságára.

Javítás előtt ilyen volt a többi is - ez egyelőre (?) még ilyen is maradt.

Szeretnénk köszönetet mondani az illetékeseknek, hogy itt is hozzáfogtak az áldatlan állapotok megszüntetéséhez. Kitakarították a befolyó aknák egy részét.  A kitermelt „terméket” a lakók többsége eltakarította.

Egy a sok rendbe tett fedél közül

A legutóbbi útjavításkor (nem a jelenlegi polgármester regnálása alatt) ugyan is a befolyó rácsok többségét leborították az útjavítók.

Ehhez is tartozott valaha lefolyó az út szélén: nyom nélkül eltűnt.

Kizárólag azok maradtak szabadon, ahol az ott lakók ezt megakadályozták. Ezeket a befolyókat tisztították ki, a sérült rácsokat kicserélték. Megjegyzem a Szent Vendel utca Kossuth Lajos utcáig terjedő szakaszában (kb. 6-700 m.) mindösszesen 5 db befolyó rács található egy a jobb és négy a baloldalon. A Kossuth L. utcában ez az arány 30 méterenként egy db.

Elvezető rácsok a Kossuth utcában

No, az örömünkbe itt vegyül nem kis üröm. A kicserélt rácsok korát nehéz lenne megbecsülni, mert úgy el vannak rozsdásodva, hogy kinyitni (ami a takarítás elengedhetetlen feltétele) képtelenség. Következésképpen a legközelebbi takarításnál fel kell verni az új betonozást.

Rendbe tett fedél, locsolás nélkül tönkre fog menni a beton!

Kérjük a lakosságot - ha már az önkormányzat se nem kérte, se nem csinálja - hogy locsolja meg naponta legalább a betont, hogy rendesen megkössön: mindannyiunk érdeke!

Apropó betonozás! Az előttem lévő valószínűleg megköt, én ugyan is locsolom, de a többi sajnos nem kapja meg ezt a „gondoskodást” tehát nem sokáig fog tartani.

Kár lenne, ha ennyi munka menne pocsékba!

Nem kekeckedésnek szánom, de az amúgy is szűkös anyagi lehetőségeink nem engednek meg ilyen mértékű pazarlást.

 

Mészáros Attila

Várjuk az önkormányzat válaszát, megoldási javaslatait a felmerült problémákra! Válaszukat változtatás nélkül közöljük!a szerk.

UPDATE: Mint azt hozzászólónk jelezte, a képeken látható sittet ma elszállították! Köszönjük!

A bejegyzés kategóriája: Friss, helyi
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?