Ebösszeírás 2021 – felháborodott a lakosság

Csak pár napja tette közzé az idén esedékes ebösszeírást az önkormányzat, mi eddig meg se érkeztük osztani, de a közösségi médiában már általános a közfelháborodás.

Az ebösszeírás persze kötelező önkormányzati feladat, mégha felesleges is, hiszen a jegyző saját hatáskörben rálát a kutyákban kötelezően meglévő microchipek adataira. Aki pedig a chipet nem teteti be az ebbe, vélhetően az ebösszeírás kötelezettségének sem fog eleget tenni.

Talán nem is ez váltotta ki a felháborodást, sokkal inkább az, hogy míg Fifikét be kell jelenteni, 150 ezres bírság terhe mellett, addig Ion és népes kompániája regisztrálatlanul élhet és ténykedhet városunkban. További lakossági vélemények pedig azt sérelmezik, hogy ez ebrendészeti pótcselekvés a javából, hiszen – idézem – a “csőcselék” aligha fog ezzel foglalkozni, és vélhetően a törvény szigora is hasonlóan elkerüli őket, mint az előző ebösszeírás alkalmával. Így aztán maradnak a tanyavilágban garázdálkodó falkák, a “gazdáikat” az óvodába-iskolába kísérő és az utcára kicsapott ebek is.

Persze az is lehet, hogy ezúttal másként lesz. De a lakosság a jelek alapján ezt nem igen hiszi!

Az önkormányzati hirdetményt alább közöljük:

Bejelentő lap

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.