Ebösszeírás Lajosmizsén is!

Mint másutt, így Lajosmizsén is összeírattatnak az ebek!

Önkéntes nyilatkozat alapján történik, sokan ma és a napokban kapják meg az űrlapokat.

Ehhez internetes segítség és űrlap egyébként itt is elérhető:

EBÖSSZEÍRÁS

Ami engem illet, én eleget tettem a kötelezettségnek, máris küldöm Csabának az e-mailt. Ugyanakkor a csippelés dátuma nemigen volt a kiskönyvekben, és menhelyi kutyák lévén a születési dátumot is csak saccolta a doki. De úgy gondolom, nem ez a dolog lényege.

Remélhetőleg ez segít majd rendezni a helyi ebhelyzetet, és nem arra lesz kihegyezve a dolog, hogy a szegény kis nyugdíjasok utolsó társai miatt kapjanak újabb sarcot a csippeléssel, büntetéssel. Sokkal inkább a kiscsaládot iskoláig kísérő kóborló, de mégse gazdátlan ebek lesznek megzabolázva. Ehhez persze két dolog kellene: működő ebrendészet, és hogy a törvény és a jog mindenkire vonatkozzon, ne csak a törvénytisztelő, jogkövető állampolgárokra. Utóbbi tekintetében sajnos nem vagyok túl derűlátó, és erősen tartok attól, ez is csak azokra vonatkozik, akik betartják a törvényt, s akik csak a jogaik ismerik, de a kötelezettségeik nem, továbbra is utcán tartják a kutyáikat, amik ha sintér jön, az övék, ha oltatni, vagy csippeltetni kellene, akkor nem az övék.

Még egy fontos figyelemfelhívás: idén is lesz szilveszter, és idén is lesz durrogás, mert annak van ideje, mint Karácsonykor a faállításnak. Mindenki vigyázzon hát a bevallott kutyáira, biztosítson nekik menedéket a durrogás meg a mínuszok ellen is, mert a megriadt kutyák könnyen megijednek és világgá szaladnak. Tessék ellenőrizni a kerítéseket! Ha mégis megtörténik a baj, akkor az oltási könyvben szereplő microchip számának birtokában érdemes a környékbeli menhelyeken érdeklődni, a kutya fotóját feltenni a facebookra, utóbbinak köszönhetően tegnap is került meg kutya.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?