Egyelőre nem lesz még egyirányú

Az önkormányzat egyelőre elhalasztotta a Városháza és a tó közti útszakasz egyirányúsítását, szeptemberben megvizsgálják az akkori forgalmi viszonyokat, és azok tükrében döntenek.

Jó volt látni ismét Tóth-Orlov Bettina képviselő asszonyt, aki anyai teendői mellett is szakított időt, hogy jobbá tegye a várost, ahol majd kisgyermeke felnő.

Basky András polgármester úr már itthon lábadozik, hazaengedték a kórházból a műtét után, de még nem vett részt e testületi ülésen. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

A júliusi vásár meg lesz tartva!

Megrendezésre kerül a 2021. július havi Lajosmizsei Vásár!

Tájékoztatom a Tisztelt Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy Lajosmizsén 2021. július 04-én megtartásra kerül az országos állat- és kirakodó vásár.

Mivel a Kormány által jelenleg is veszélyhelyzet van kihirdetve, ezért a vásártéren történő tartózkodás idején az alábbi ajánlások figyelembe vételét javaslom:

  • A vásáron tartózkodó személyek kötelesek más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1.5 méter távolságot tartani.
  • Igénybe lehet venni a vásártéren megtalálható kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőséget.
  • A vásári árusok csak gumikesztyűben nyúljanak az áruhoz, fertőtlenítőszerről saját maguk gondoskodjanak, továbbá az értékesítendő termékeket fedjék le! A vevőket pedig határozottan kérjék arra, hogy az áruhoz ne nyúljanak.
  • A vásárra csakis olyan személy látogasson el, aki egészséges, valamint a vele egy háztartásban élő sem mutat fertőzésre gyanús tüneteket, továbbá nem érintkezett fertőzött személlyel.

Továbbá tájékoztatom a Lajosmizsei Vásár Árusítóit és Vevőit, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya tájékoztatása alapján semmilyen korlátozás nincs érvényben az élőállat értékesítéssel kapcsolatosan. Az élőállat értékesítése csak érvényes állategészségügyi igazolással, szállítólevéllel történhet!

Kategória: Friss, helyi, Videó | A közvetlen link.