Elfutott az embercsempész – a migránsprobléma megérkezett Lajosmizsére

Magyar embercsempészt és öt szír állampolgárt fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei 2015. július 30-án 7 óra 45 perckor Lajosmizse külterületén, az M5-ös autópálya 67-es kilométerszelvényénél található pihenőhelyen figyeltek fel egy magyar rendszámú, hétszemélyes, egyterű személygépkocsira. Mivel gyanúsnak találták a nyitott ajtókkal parkoló autót, ezért a rendőrök ellenőrizték a gépkocsit és annak utasait. Kiderült, hogy a jármű korábban lerobbant, ezért a sofőr telefonon segítséget kért a megjavításához. Ezt követően a gépjárművet vezető 51 éves magyar férfi a rendőri jelenlétet észlelve gyalogosan el akart menekülni a helyszínről, azonban a rendőrök elfogták.

A szegedi férfival együtt utazott a járműben nyolc szír állampolgár, köztük három gyermek. A külföldi utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a felnőtteket előállították a rendőrök a kirendeltségre. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

 

A sofőr a megalapozott gyanú szerint a korábban illegális határátlépést elkövető szír állampolgárokat felvette gépjárművébe és vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott nekik az ország mélységébe történő továbbjutásukhoz.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya J. Jánossal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – indított büntetőeljárást.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?