Ezúttal szerencsére nem sérült vétlen

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves lajosmizsei lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 16-án 1 óra 30 perckor Lajosmizsén, a Dózsa György úton közlekedett egy Ford Focus típusú személygépkocsival a Rákóczi utca felől Felsőlajos irányába. Haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ezért a havas úton megcsúszott, és az úttestről lesodródott. A jármű először egy kilométerszelvényt jelző, majd egy veszélyt jelző táblának ütközött, végül árokban állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott. A rendőrök a férfit vér- és vizeletminta vételre állították elő. Mivel a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő – a sofőrtől vett minták alapján – az ittasság tényét megállapította, a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A Közlekedésrendészeti Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.