Falusi vendéglátó – mezőgazdasági gazdaasszony képzés a Mátrixnál!

Nemrég csatlakoztam a képzéshez, hogy valami újat tanuljak. Úgy gondolom, hogy a jövőben a vidéki turizmus jelentősen fog fejlődni a falusi vendéglátó ágazatban. A városlakókban ugyanis egyre nagyobb az igény az egészséges háztáji, tanyasi élelmiszerek iránt, továbbá egyre nő a romantikus vágyódás, hogy ha csak pár napra is, de belekóstoljanak a vidéki élet szebbik felébe. Nézni, ahogy a gyermekünk nem egy városi, esetleg fecskendőkkel hintett homokozóban tapicskol, hanem a zsenge biozöldségekkel teli vetésben a háziasszony szoknyája körül, ahogy a bokorról legeli a málnát fülig pirosan, kakaskukorékolásra ébredni a villamos zúgása helyett, és gyorsfagyasztott ételek helyett frissen vágott tyúk pörköltjét ebédelve, házi nokedlivel, mellé hagyományos vegyesvágott savanyúsággal. Ahol a délig tartó lendületet nem valami magvas keksz jelenti, hanem egy szelet disznósajt, házi kenyérrel és egy kis esszenciával a tavalyi nyár legszebb sugaraiból, egy feles pálinka képében. A wellness valahol itt kezdődik: Mikor a tüdőnk a frissen kaszált széna illata tölti meg a reggeli első mély szippantásnál a szabad levegőből. Kell ennél több? S ezért nem kell lemenni a térképről, vagy repülőre ülni, hiszen Kecskemét és környéke az ország tanyáinak kétharmadát felöleli, alig másfél órányi autóútra a fővárostól.

Ez a jövő: tanyatúrák, kamratúrák, vidéki romantikát garantáló hosszú hétvégék, ahol a városi turisták, vagy akár a külföldiek nem csak addig esznek jókat, míg ott vannak, de akár csomagtartót is degeszre töltik némi útravalóval.

Ha viszont a vidéki őstermelők szeretnének vendéget fogadni, ahhoz elengedhetetlen ez a képzés. Szerencsére most alapítványi támogatással, csak egy regisztrációs és egy vizsgadíj befizetésével végezhető el a képzés, és akár szeptemberben is lehet csatlakozni. Így ez az egyik legkedvezőbb áron megszerezhető szakma.

Fontos továbbá megemlíteni, hogy az új földtörvény is elfogadja a szakmát, mint a földműves regisztrációhoz elegendő feltételt, így aki bérelni vagy vásárolni szeretne földet, annak is ez az egyik legkönnyebben, legolcsóbban és legkevesebb elfoglaltság árán megszerezhető szakma. Az én esetemben is nagyon fontos volt ez a szempont, és igen alaposan körüljártam a lehetőségeket.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a képzést, többen is vagyunk a csoportban Lajosmizséről, és mondhatni, a képzés folyamán a hangulat is igen kellemes!

 

Érdeklődni lehet a 06-70/770-2256- es telefonszámon, vagy a MÁTRIX Oktatási Központ weboldalán (www.matrixoktatas.hu).

verzio3

 

Kategória: Friss, helyi, kultúra, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?