Felderítve – rendőrkézen a betöréssorozat gyanúsítottjai

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők 2015. november 23-án éjjel egy ladánybenei tanyára betörtek és a melléképületből két kerti traktort, valamint egy ágdaráló gépet tulajdonítottak el, amellyel közel két millió forint kárt okoztak. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárást.

A nyomozás során végzett elemző-értékelő munka eredményeként kiderült, hogy néhány órával korábban ismeretlen tettesek egy Cegléd környéki tanyáról többek között kerti gépeket, hegesztőtrafót és áramfejlesztőt vittek magukkal.  A beszerzett információk alapján felmerült a gyanú, hogy mindkét betöréssel ugyanaz az elkövetői kör gyanúsítható.

 

A kecskeméti nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőket és 2015. november 23-án éjszaka összehangolt akciót szerveztek az elfogásukra, illetve a bizonyítási eszközök felkutatására és lefoglalására.

Az akció keretében egyszerre 6 helyszínen tartottak házkutatást a rendőrök, több műveleti egység – köztük a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Csongrád Megyei és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak, valamint a kunszentmiklósi és a lajosmizsei rendőrök – közreműködésével, melynek eredményeként 5 férfit fogtak el.

A házkutatások során a nyomozók több száz, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyat – köztük utánfutókat, aggregátorokat, láncfűrészeket, fűkaszákat, kerti traktorokat, elektronikai eszközöket, régiségeket és gépkocsikat – foglaltak le.

 

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a 46 éves K. István örkényi és a 39 éves D. László tatárszentgyörgyi lakos 2015. április 24. és 2015. november 23. közötti időben Kecskemét, Kiskőrös, Kunszentmiklós, valamint Cegléd térségében közel 20 tanyára tört be és onnan több tízmillió forint értékben többnyire mezőgazdasági gépeket, kerti traktorokat és szerszámokat tulajdonított el. Három társuk előzetes megbeszélést követően aránytalanul alacsony áron vásárolta meg tőlük az eltulajdonított értékeket, illetve közreműködtek azok elrejtésében.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 46 éves örkényi férfit és D. Lászlót lopás bűntett, N. Ottó 36 éves örkényi, N. Mihály 32 éves ráckevei és J. László 40 éves táborfalvi lakost orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatta ki. A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a férfiak előzetes letartóztatását.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?