Fenntartóváltásra készül a ménteleki iskola

Átszervezés előtt áll a 2024/2025-ös tanévtől a Ménteleki Általános Iskola.

A tankerületi fenntartási intézmény fenntartói jogáért bejelentkezett szülői megkeresésre a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet, amely a Katolikus Püspöki Konferencia fennhatósága alatt áll.

A héten lezajlottak a véleménynyilvánító szavazások. A szülők közel 100 százaléka kinyilvánította a véleményét és 88 százalékban a változtatást támogatja. Az intézményi SZMK 100 százalékban támogatta az átszervezést és az alkalmazotti közösség is 78 százalékban támogató javaslatot tett. Jelenleg a Kecskeméti Tankerületi Központ felterjesztési fázisában tart a folyamat, melyről a BM Oktatási Államtitkársága és a MPK fog dönteni. Az átszervezés már 2024.szeptember 1-én induló tanévet érinti.

Tehát az új fenntartó 2024. szeptember 1. napjától veszi át a fenntartói feladatokat. Az intézmény megmarad körzeti általános iskola is, de mindenkit befogad világnézetétől függetlenül. Az intézmény természetesen nem lesz független a katolikus szemlélettől, de ez nem újdonság, hiszen jelenleg is tartjuk a vallási évkörös rendezvényeinket.

A vallási elkötelezettség nem feltétele a felvételnek. Továbbra is elérhetőek lesznek az oktatásban a más felekezetek hitoktatási lehetőségei, de az etika tantárgy oktatását is megszervezzük a nem vallásos beállítottságú nebulók számára. Mindenkit várunk ebben a számunkra is új kihívást jelentő kicsit megváltozott helyzetű Ménteleki Általános Iskolába!

www.mentelek.hu

Kategória: Friss, helyi, Iskola | A közvetlen link.