Fokozottan ellenőriz a rendőrség

Az elmúlt hetekben tapasztalhatta a lakosság, hogy több esetben is fokozott rendőri jelenlét és forgalmi ellenőrzés volt városunkban. Két nap volt ez kiemelkedően magas.

Augusztus 29-én a délutáni órákban harminc rendőr jelent meg Lajosmizsén. A Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetése úgy döntött, hogy a továbbiakban „villám” akciókkal próbálja kiszűrni az ittas vezetőket. Ennek létjogosultságát, fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy pár nappal később, szeptember hatodikán, szombaton már a reggeli órákban erősen ittas személy okozott több járművet érintő balesetet a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Temető köz sarkán.

Fotó: Pál Márkó

Fotó: Pál Márkó

A villám akció lényege, hogy nagyobb létszámú rendőr egy útszakasz mindkét oldalán felállva az arra haladó járműveket megállítja, és a vezetőnél csak az ittasságot ellenőrzi, meg esetleg az olyan szembetűnő dolgokat, mint a biztonsági öv használata.

Az augusztus 29-i akció során Lajosmizsén több száz gépjármű került ellenőrzésre. Nem tűnik soknak, de társadalmi hatását tekintve jelentős, hogy négy esetben találtak ittas vezetőt. A továbbiakban is várható ilyen és ehhez hasonló akció, hetente-kéthetente, bármely napszakban.

 

Szeptember 7-én a Lajosmizse területén közlekedőket öt darab úgynevezett „rendszámfelismerő” rendszerrel ellenőrizték. Az állampolgárok nem sokat vettek észre az ellenőrzésből, jómagam is csak egy furcsa autót láttam az út szélén parkoln9i, amit nem tudtunk mire vélni. A gépek 6737 gépkocsit ellenőriztek. Ilyenkor felismerik a lopott, a forgalomból kivont, lejárt forgalmival közlekedő és a forgalomból hatóságilag kitiltott gépkocsikat. Az ellenőrzés eredményeképp 35 személlyel szemben jártak el. Ilyen ellenőrzést is terveznek heti szinten a rendőrök. Ennek az ellenőrzésnek az az előnye az előzővel szemben, hogy a forgalom megzavarása nélkül, szinte észrevétlen történik.

 

Ilyen mértékű és jellegű ellenőrzésdömpingre régóta nem emlékszem Lajosmizsén! Reméljük, hogy ezeknek a fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően biztonságosabb lesz a közlekedésünk, és kevesebb a baleset!

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?