Gyorsan elfogták a rablókat a lajosmizsei rendőrök

Négyszáz forint és egy zacskó dohány volt a zsákmánya annak a kamasznak, akit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrse kétrendbeli rablás miatt vett őrizetbe.

 

A gyanú szerint két lajosmizsei fiú 2020. november 9-én kora este hazafelé igyekezett kerékpárral, amikor távoli ismerősük – egy 17 éves helybéli – megállította őket, és pénzt kért tőlük. A 14 és 15 éves fiatalok nem akarták átadni értékeiket, de a náluk idősebb fiú veréssel fenyegette őket, illetve úgy tett, mintha a zsebében kést rejtegetne. A feltételezett tettes átkutatta a gyerekek zsebeit: egyiküktől 400 forintot vett el, a másiknál pedig egy csomag dohányt talált, amit szintén magához vett. Zsákmányolni akart egy kerékpárt is, de a fiúk nem adták át egyik kétkerekűt sem, így a rabló végül gyalogosan távozott.

A lajosmizsei nyomozók a bejelentést követően néhány órán belül elfogták a kétrendbeli rablás bűntettével megalapozottan gyanúsítható 17 éves fiatalt. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.