Háztájit az asztalra! 2. – gazdafórum Lajosmizsén

Meghívó

Háztájit az asztalra! 2. – Gazdafórum Lajosmizsén

Időpont: 2014. március 6. csütörtökön 14 órától

 Helyszín: Művelődési Ház, Lajosmizse, Szabadság tér 12.

2014-ben folytatódik a Háztájit az asztalra! program, amelynek keretében információs napot szervezünk Lajosmizse térségének gazdálkodói számára a különböző szervezetek által tervezett fejlesztésekről, stratégiai tervekről. Az eseményen lehetőség nyílik az elképzelések véleményezésére is.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Kecskemét, 2014. február 26.

 

Lakó Sándor

projektmenedzser

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

 

 

 

 

Tisztelt Kertbarátunk, Kedves Tanyagazda!

A magyar mezőgazdaság kulcsproblémáját jelentik az értékesítési gondok. A magyar gazdák sokszor már azért hátrányba szorulnak a külföldről beáramló árukkal szemben, mert jobb ízű és jobb minőségű magyar áruik nem találják – vagy mesterséges akadályok miatt nem találhatják meg – az utat a magyar, a helybeli fogyasztókhoz. Ennek megoldására indult el a „Háztájit az asztalra” program, melynek célkitűzése a helyi termelők helyzetbe hozása. Célunk megsokszorozni a lehetőségét annak, hogy a termelő és a fogyasztó lehetőleg a kereskedelmi láncok és a nepperek kihagyásával találhasson egymásra. Ezzel a termelők jobb árat, kiszámíthatóbb értékesítést érhetnek el – míg a fogyasztók jobb áron juthatnak a friss, egészséges, helyben megtermelt magyar élelmiszerekhez.

 

Március 6-án szombaton gazdákat, termelőket, tanyasi embereket, a mezőgazdaságból élőket várjuk szakirányú előadásainkkal Lajosmizsére a Művelődési Házba. A félnapos, ingyenes találkozót jó hangulatú összejövetelként szervezzük. Reményeink szerint nem csak előadásokon keresztül kaphatnak tanácsokat az érdeklődők például arról, hogyan juthatnak el a gazdálkodók termékei a nagyvárosok lakóihoz, vagy hogy milyen termékeket részesítenek előnyben a nagyvárosok piacain, hanem személyes találkozásokon keresztül is kicserélhetik tapasztalataikat. De ezek mellett kóstoló is lesz helyben termelt élelmiszerekből, és a jó hangulatot a Mizsei Vadrózsák Néptánccsoport biztosítja.

 

Neves előadók révén sor kerül az agráriummal kapcsolatos stratégiák és pályázati programok bemutatására, valamint a „Háztájit az asztalra! 2” program és online rendelési felület fejlesztésének bemutatására. A program második évében már konkrét eredményekről és a tervezett disznóhizlaltatási programról is beszámolunk.

 

Megismerkedhetnek a gazdákat érintő termelési és minősítési rendszerekkel, védjegyekkel.

 

Amennyiben van e-mail címe és érdeklik a további programok, kérjük küldjön egy rövid e-mailt az info@haztajitazasztalra.hu címre: <Kérek információkat a „Háztájit az asztalra!” programról> szöveggel.

Bővebb információ: www.haztajitazasztalra.hu

 

Online rendelési felület: webshop.haztajitazasztalra.hu

 

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?