Háztájit az asztalra 2 gazdafórum – videóval

2014. március 6. csütörtök délutánján jó hangulatban kaphattak értékes információkat a helyi gazdák és érdeklődők a Háztájit az asztalra projekt eddigi eredményeiről és további terveiről a helyi Gazdakör és Dr. Lakó Sándor projektmenedzser szervezésében megtartott fórumon.

A Háztájit az asztalra projekt lényege, hogy a városi lakosság közvetlen a háztáji gazdaságokból, könnyen ellenőrizhető megbízható forrásból juthasson jó minőségű, és az értékesítési lánc jelentős lerövidítése révén kedvező árú egészséges élelmiszerekhez. Ezzel nem csak a gazdálkodókat segíti az értékesítésben, hanem a tudatos vásárlókat is kiváló minőségű élelmiszerhez juttatja.

A nyitóbeszédet Basky András lajosmizsei polgármester tartotta, ezt követte Dr. Lakó Sándor beszámolója. A közeljövőt érintő tervei közt beszámolt a lajosmizsei Klábertelep közelében hamarosan megépülő feldolgozóüzemről is, amely nem csak helyiknek teremt munkalehetőséget, de évi 6000 sertés illetve 100-1200 tonna zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitásával a helyi gazdáknak is nagy segítségére is lesz majd.

Rauch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke nem csak az elmúlt évek szervezeti változásairól számolt be, hanem a területfejlesztési terveikről is.

A fórum nyújtotta lehetőséget megragadva bemutatkozott az 1. sz körzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Salacz László is.

Ezt a nemzeti Agrárkamara, a Kiskunsági Nemzeti Park, majd az OTP Bank előadásai követték, szintén értékes információkhoz juttatva a jelenlévőket.


Az előadások után a Mizsei Vadrózsák fiatal táncosai mutattak be egy kis műsort, majd a jelenlévők kóstolót kaphattak helyi és környékbeli termelők termékeiből.

A legközelebbi előadás 2014. március 13. csütörtökön a szomszédos Kerekegyházán lesz, ha valaki személyesen is szeretne konzultálni a projekt résztvevőivel és a projektmenedzserrel.

Kategória: Friss, helyi, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?