Hiába tagadta, tilosban legeltetett L. Sándor

Mindent megelőzve, cikkem hivatalos jegyzői határozaton, jegyzőkönyvön és rendőrségi iratokon alapul.

Nagyot romlott a közbiztonság a klábertelepi határban mostanság, és ennek semmi köze a bevándorlókhoz, a vendégmunkásokhoz. A rendőrség és a helyi, “őshonos” gazdálkodók szinte tehetetlenek. Kellene egy erősebb, nagyobb létszámú polgárőrség, több rendőr, több közterületfelügyelő (akiknek szolgálati járműve is van), de leginkább MEZŐŐRSÉG kellene.

Amiket írok, azok csak a saját tapasztalataim, de bármelyik szomszédom irányába elindulhatnék, a rossz tapasztalatok csak szaporodnának.

Az idei gazdasági évemnek nagyjából annyi. A termésem nagyját illetéktelenek egy becslésem szerint legalább 10 fős hordája lerabolta az erdőből. (A szomszéd erdőt is lerabolták.) Péntek délután fedeztem fel, hogy nincs mit betakarítani, szóltam a rendőröknek, abban maradtunk, hogy majd hétfőn délelőtt megírjuk a feljelentést, de tudnak róla, hogy több mint egy tonna, egy nagy teherautónyi áru kering valahol illegálisan. Hétfő délelőtt bementem a rendőrőrsre, és délig nem kerültem sorra, csak kedden délre sikerült megtenni a feljelentést. Mivel tettenérés nem történt, nemrég kaptam egy levelet: a NYOMOZÁS FELFÜGGESZTVE. Nyilván, mire megírtuk a papírokat, könnyedén el tudták tüntetni a zsákmányt, volt rá idő. Kevés a rendőr…

A vetésem kilegeltette a szomszéd. Erről szól a cikk is. Ma kaptam meg az eljáró jegyzői határozatot. Benne L. Sándor állításaival, miszerint neki idén csak két kecskéje volt. Hogy a fényképeim, állításaim hamisak. Természetesen a hazug embert gyorsan utolérik, hiszen a jegyző helyszíni szemléje előtt egy héttel még a TV-seknek mutogatta az állatait, mint az alábbi videón is látható.

A videó elkészítése után pár nappal a tanyámban ingyen lakó L. Márton István, L. Sándor testvére elköltözött, mert belefáradt, hogy folyamatosan meglopják, kirabolják. A lakóépület ajtaja, ablaka, minden berendezési tárgya eltűnt ezután. Utána vasárnapra virradóan, az eső után pár órával a tanyám melléképületének teteje kigyulladt, a szakértő szerint ismeretlen okból (de az öngyulladást kizárnám, sőt, valaki gondosan megvárta az esőt, nehogy a száraz környezetben tovább terjedjen a tűz a kelleténél). A rendőrségi szabálysértési eljárás folyamatban van.

IMG_20150726_104031 IMG_20150726_103841 IMG_20150726_103907 IMG_20150726_103943 IMG_20150726_104005

A birtokvédelmi eljárás keretén belül a jegyző határozatában megállapította, hogy valóban tilosban legeltetett a szomszédban pár éve lakó L. Sándor, a csicsókásom a tanyája környékén erősen megritkult. A jegyző eltiltja L. Sándort a földemen való legeltetéstől, továbbá kötelezi a birtokvédelmi eljárás 3000 Ft-os illetékének számomra történő megtérítésére 3 napon belül, illetve az eredeti birtokállapot visszaállítására. Bár a kár értékét nem tudta megállapítani (a jegyző nem kárszakértő), de elmondható, hogy ez is siker. Már amennyiben L. Sándor aláveti magát a jognak és törvénynek. A családjában nem feltétlen ez a jellemző, hiszen Róbert nevű fia életének 35 évéből kb. 16-ot ült, testvére pedig még a rendőrnek is baltával ment neki Örkényen.

L. Sándor egyébként jogellenesen elzárta a tanyámra vezető egyetlen kiépített, létező bejárót, ami az ő tanyája mellett, de nem az Ő területén át vezet. Ha ezzel nem hagy fel, ez egy újabb birtokvédelmi eljárás lesz.

IMG_20150804_080350

friss mai (kedd reggel) fotó

Kérdésemre Baranyi-Rostás Rodrigó, a kisebbségi önkormányzat elnöke határozottan elhatárolódott L. Sándor tetteitől, és kifejtette, a helyi kisebbségi vezetés célja a békés egymás mellett élés, mint ahogy azt az idei családi majálison is bemutatták. Semmiképpen sem értenek egyet azzal, hogy egy ilyen rossz szomszédi viszonnyal, a gazdálkodás ellehetetlenítésével próbálkozzon bárki is, különösen nem, ha az illető választott tisztségviselő. Lajosmizsén ez nem cél, nem szokás!

Személy szerint remélem, hogy a törvények és jogszabályok mindenkire egyenlően érvényesek, még akkor is, ha egyesek úgy vélik, ők törvény felett állnak!

 

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?