Hokizás, korcsolyázás az Iskola-tó jegén

Hokizás, korcsolyázás az Iskola-tó jegén

Nem akármilyen hokicsapatok mérkőztek meg egymással 2012. február 12.-én Lajosmizsén!

Már a csapatok neve is gazdag fantáziára és komoly figyelem felkeltésre enged következtetni.

Bizonyítékul a következő –valószínűleg még nem eléggé közismert nevű–csapatok sorakoztak fel a megmérettetésre : JEGESMEDVE

HÍDROBBANTÓK

JÉGLOVAGOK

JÉGKIRÁLYOK

BULDÓZER

BOMBÁZÓK

Amint elolvastam a hirdető táblán leírtakat, egy sor gondolat ébredezett bennem.

Először is talán a legfontosabb, hogy valaki, valakik cselekednek annak érdekében, hogy az egészséges mozgás, a sport speciális téli varázsa ide Lajosmizsére is eljusson!

Amint látom a legfőbb hangadók, cselekvők, „áldozatot” vállalók a Kiss József , a Földházi Zoli és természetesen még sokan mások is szívvel-lélekkel igyekeztek mindent megtenni, reklámot csinálni ennek a szép téli sportnak, amelyik szórakozásnak is nagyszerű.

Ó, te galamblelkű hídrobbantó!  Te, aki aki karod meghosszabbítására korongütő botot használsz, melynek segítségével mintegy berobbantod korongod az ellenség kapujába, bizonyára példaképeid között kiemelt helyen tartod magának Matuska Szilveszternek a portréját.  Te, aki jól tudod, hogy Biatorbágynál a viadukt „hídrobbantása” milyen következményekkel járt, tudod, hogy minimum mily súlyos utóéletét fogja jelenteni az általad az ellenfél kapujába belőtt korongod!

Bizony amikor a csapatod hátborzongató nevét láttam, hallottam, lelki szemeim előtt nem holmi szelíd lelkű, kedves báránykák jelentek meg, hanem vad, szilaj, zabolátlan, mindenkin átgázoló, erőszakos és kiváló fizikumú sportolók, akik kegyetlenül bevarrják a velük szemben álló csapatnak,– akik  ki merészkednek állni– a korongot.

Gyanakodva néztem, van-e a testükre erősített dinamit, de mert ilyet sehol, egyiküknél sem láttam,így a többiekhez hasonlóan én is beálltam a nézők közé.

Láttam, hogy nemcsak hídrobbantás lehet a specialitásotok, hanem még a jegesmedve leölésében, a jéglovagok térdre kényszerítésében, a jégkirályok trónfosztásában, a buldózerek félreállításában, sőt még a bombázók leiskolázásában, megszégyenítésében is nem lebecsülendő tettekkel bizonyítottátok életcélotok, a hoki nagyságának piedesztálra emelését.

Nagyszerűen sikerült csapatbajnokság volt!

Öröm már csak nézni is, hogy mennyi vidám gyerek, felnőtt élvezi a jég és a hó élményt adó tulajdonságait.

A tóhoz egy széles utat vágtak ki a nádrengetegből, így könnyedén be lehet jutni a jégre.

A tóparton pedig a fázós közönség finom forralt bort, forró teát capuccinót, kávét és egyéb finomságokat fogyaszthat.

Sokan a szánkózásnak hódolnak, amelyet egy szánkón, vagy egyszerűen egy PVC zsákon lecsusszanva a dombról a tó irányában megtehetnek.

 

Emlékezetes nap volt mindannyiunknak!

 

Sólyom János

 

Sólyom János és Rigó Pál fotói (100 kép):

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?