Hősies küzdelem a bajnokjelölt otthonában…

Háromhetes bajnoki szünet után Orosházára látogatott a Mizse KC csapat. Avar György tanítványai nem sok jóra számíthattak, ám a csapat 40 percig emlékezetes teljesítményt nyújtott, amire lehet alapozni a jövőben. Ez a mérkőzés az a kategória volt, amikor egy edző azt mondhatja, hogy így ki lehet kapni…

 

OROSHÁZI FKSE-LIMAR – MIZSE KC 34-28 (16-17)

 

Orosháza, 250 néző, vezette: Réti-Szedmák

Mizse KC:   Lengyel – Imregi 2, Scheuring 6, Benke 3, Hollós 7, Bán 1, Vancsics 6(1/1)

Csere:          Mátrai (k) – Csapi 1, Tokai 1, Szórád, Polyák, Zsolnai 1, Takács, Drabant, Csergő

Edző:            Avar György

Kiállítás:       8 perc ill. 4 perc

7m-es:          2/1 ill. 1/1

 

Kezdés után a bajnokjelölt vette át az irányítást, óriási iramot diktálva. El is húzott 4-2-re, de a 6. perctől „mizsei percek” következtek, 5 gólt lőve 7-4-re átvették a vezetést Hollósék. Remek védekezés, pontos támadások jellemezték a csapat játékát, és a jelenlévő publikum legnagyobb meglepődésére magabiztosan tartotta 2-3 gólos előnyét a vendégcsapat, s végül 1 gólos mizsei előnnyel tértek pihenőre a csapatok. Szünet után láthatóan „más” szellemben kezdett a hazai csapat. Bár a 38. percig még együtt volt a két csapat (19-19) a sértett oroszlánként küzdő hazaiak oda csaptak. 10 perc alatt, 9-1-es sorozattal eldöntötték a mérkőzést, és félő volt, hogy nagy különbséggel zárul a mérkőzés. Szerencsére ismét összekapta magát a mizsei csapat, és az utolsó 10 percben újra egyenrangú csapatokat láthattak a pályán a nézők, s végül is 6 gólos hazai győzelemmel zárult a mérkőzés.

 

Avar György: Nagyszerű elsőfélidőt produkált csapatom, de a második félidő közepén ledaráltak bennünket. Biztató a jövőre nézve, hogy újra van tartása a csapatnak!

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.