Hótolás, Lajosmizse 2018, második felvonás

A legutóbbi havazáskor már jeleztük, hogy nem sikerült valami jól a hókotrás. Nos, ezúttal sem mondhatjuk, hogy ne kotorták volna a havat. De elmondhatjuk, hogy hogyan:

Gajdácsi Skolasztika véleménye:

Lajosmizse Hótolás

Legutolsó utcában lakunk, ahová a hótoló vasárnap délután jutott el. Ezzel nincs semmi baj, hiszen már megszoktuk, hogy a Kossuth Lajos utca végén jobbra fordulva nem laknak emberek, mert csak balra fordulnak és az E5 út felé rendbe teszik az utcát, most kivételt képeztünk.  A hótoló hozzáállásával már  van problémám, főleg emberségével.
60–al közlekedve jött, mert ő a hótoló, az sem zavarta, hogy épp elengedni készült egy kapubejáróba tolató autó, hogy ne zavarja munkáját, de minimum hogy lassítok ilyen  munkagéppel, nem ő nem hanem pár centire elhúz az autó mellett,, utcavégén megfordul, a gondosan eltakarított  autókijárókba, nagy lapátjával bedobja a havat, és mint aki ” jól végezte dolgát sietősen távozik” megszerettem volna kérni, hogy a közfeladatot ellátó autóbusz helyét (amit nem tudtunk eltakarítani, mivel ott állt a busz, ami nem mellesleg este és napközben is csinált nyomat, hogy az utcában lehessen közlekedni)lenézően gázt adva tovább minden bejárót betakarva elhajtott. A következő utcakép az,  hogy újból mindenki havat lapátol… Azért az elmúlt időben olyan hótoló jött aki tiszteletben tartotta az emberek munkáját, és segítségükre volt, és nem plusz feladatot munkát adott minden. Hová lett az embereken való segítő szándék. Szívesen tennék a hótoló háza elé egy kis havat, hogy érezze mit csinált. Régen a hótoló feltudta emelni egyszerűbb géppel a lapátját? Most a fejlődő nagy technikával ez nem megoldható. Ez csak emberség kérdése, plusz tiszteletben tartom más munkáját. Amennyiben unja a hótolást, akkor ne  csinálja…

Másutt se történt másként: a Kálmán Imre közben még délelőtt hagyott az út közepén egy emberi erővel mozdíthatatlan hótömböt, de a Bartók Béla utcán is remekelt:

Szóval volt hókotrás, tagadhatatlan. Köszönet nem nagyon volt benne. Már megint.

Frissítés: eme két szép képet a lajosmizsei Buckói útról fotózta egy kedves olvasónk. Utólagos engedelmével közzé tennénk itt is. javaslom, hogy aki az útfenntartásért felelős, az menjen már rajta végig. Ne terepjáróval, hanem mondjuk gyalog, babakocsit tolva, mint az átlag választópolgár. Lehet érvelni azzal, hogy bezzeg ott olcsóbb a telek, de erre csak azt tudom mondani, hogy a gépjárműadó nem kevesebb.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?