Illegális szemét: már belterületen is feladták a harcot

Lajosmizse külterületein már évek óta egyre nagyobb mértékben burjánzik az illegális szemétlerakás. Ha a vétkes kicsit is körültekintő, akkor szinte sosem bukik le… Minket pedig ellep a szemét: a város körül semmilyen irányban nem lehet már elhagyni a várost, hogy ne szemétbe ütközzünk: sem főút, sem kerékpárút, sem turistaút nem szent.

Próbálkozások vannak, van Te szedd! akció, elektronikai hulladékgyűjtés, de az illegális szemétlerakókat csak a hatóságok hatékony fellépése és egy az illegálisnál is egyszerűbb legális szemételhelyezési mód állíthatná meg. Persze a kuka mindenkinek kötelező… mint ahogy a kutyák chippel való ellátása és beoltatása is… Mivel a vendégmunkásokat Lajosmizsén nem lehet regisztrálni, összeírni (bezzeg Kerekegyházán igen), így az ő szemetük sem mindig oda kerül, ahova kellene.

Az önkormányzat már a belterületen is feladni látszik a harcot: az olvasónk által beküldött képen látható kupac a Rózsa utcában éktelenkedik már jó ideje, és sokadik bejelentésre sem takarította fel a közterület fenntartója.

Persze csak jelzem: a dűlőútjaink mentén sokkal rosszabb a helyzet, de ez éppolyan fontos, mint a termény- és falopás: küzdjenek a földek gazdái, ahogy akarnak, a hatóságok ha tesznek is ellenlépéseket, annak kevés a foganatja!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.