Ilyen volt a II. HMFest Lajosmizse határában

A pénteki nap után is írtam már beharangozót, most, néhány nap elteltével jöjjön egy kis beszámoló.

Szombaton szinte egész nap kinn barangoltam nejemmel és egy cimborámmal. A verőfényes napsütés, a hőség és a por ellenére remekül éreztük magunkat.

Persze nem volt tökéletes a fesztivál, mert például drága volt a parkolás, és a hangosbemondós is jobban koordinálhatta volna a tömeget, például bemondhatta volna, hogy elkezdődött a harckocsikázás, vagy történelmi lovascsata kezdődik hamarosan. Így kicsit szerencse dolga is volt kifogni ezeket a látványosságokat.

További negatívum Lajosmizse részéről, hogy nem nagyon aknáztuk ki ezt a szuper fesztivált, ami itt volt a küszöbünkön. Lehetett volna rendszeres buszjárat (vagy lovaskocsijárat) Lajosmizséről, vagy éppen az autópálya mellől, ezzel is városunkon átmozgatva jelentős részét a rendezvényre érkező turistáknak, de ha a bugaciak helyett vagy éppen mellettük a lajosmizsei tűzoltók is tiszteletüket teszik a fesztiválon, az sem lett volna utolsó dolog városmarketing szempontból.  Sorolhatnánk még sokáig.

Minden más NAGYON SZUPER VOLT. Hogy is kell ezt elképzelni? Mit jelenthet a repülés rajongóinak a repülőnap? Na a fegyverek és a harckocsik, motorok és egyéb military dolgok kedvelőinek pont az volt ez a fesztivál! Csak még nem nőtte túl magát, van még hova fejlődnie, és még akkor is megmarad élvezhetőnek.

Lehetett lőni géppisztolyokkal, gépkarabélyokkal, géppuskával is! Persze ezek színházi fegyverek voltak, tehát lényegében teljesen veszélytelen mutatvány volt, csak a zajra és a kirepülő forró hüvelyekre kellett ügyelni. Ráadásul megfizethető áron. A torkolatdörej és a lőporfüst élménye viszont teljes volt!

Mint már említettem, némi baksisért lehetett menni egy kört harckocsin is, vagy épp katonai motor utasaként. lehetett persze lövöldözős játékkal is játszani, a Honvédség toborzósátránál golyószórót szétszedni/összerakni és repülőszimulátorozni.

De lehetett régebbi korok fegyvereit is kipróbálni hagyományőrzőknél, vagy épp kipróbálni airsoft és paintball fegyvereket, akik a veszélytelen lövöldözés hívei, sőt a bátrabbak egy kis szituációs lőversenyen is megmérethették képességeiket.

Szintén nagyon látványos volt a távirányított rc harcjárművek bemutatója. Mindemellett kiállítások és egy Mig-21-es vadászgép emelte a fesztivál színvonalát.

Árusok is voltak, de nem túl sok, inkább épp elegendő, és az árak sem voltak éppen fesztiválárak, éppen csak magasabbak, mint a rendes bolti ár.

Azt kell hogy mondjam, hogy számomra ez egy nagyon szuper fesztivál volt, ott a helyem a következőn is, rég éreztem ilyen jól magam ekkora volumenű tömegrendezvényen!

A fotókat köszönöm Rigó Pálnak!

 

A MizseTV videója az eseményről: Shoot and kiss

 

Kategória: Friss, helyi, kultúra, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?