Járható Kodály utca vagy tóparti bölcsi?

Régi adóssága a városvezetőknek a Kodály Zoltán utca rendes járhatóvá tétele az itt élők felé. A korábbi, tűzoltás jellegű mart aszfalt burkolat elhasználódott, és a Bartók Béla utca felőli végén lévő rendesen megépített szakasz mintha egy másik kontinensen lenne, akkora a kontraszt a mart aszfaltos, vagy még földes szakaszokkal.

Az elmúlt napok esőzése a Kodály Zoltán utcán és a Kodály közön végzett, néhány nappal korábbi útkarbantartást olyannyira elmosta, hogy a Kodály köz szinte járhatatlan, még kisteherautóval is!

Egy nap eső után:

Több nap eső után:

Szomorú, hogy csak ennyire lett tartós a munka, és erre az sem lehet kifogás, hogy nagyobb eső esett, hiszen nem rendkívüli elvárás, hogy két napos eső után még azért járható maradjon egy BELTERÜLETI földút.

Köszönjük a képeket és a videót olvasóinknak!

Sajnos a Kodály utcára fordítható pénzösszeget az is csökkentette, hogy a Radnóti tér környékiek ellenkezésének hatására a bölcsőde tóparti helyszínénél egy vendéglátó egységére 16 millió forintot el kellett különíteni a költségvetésből.

Persze ez a Radnóti tér környékén lévő tükörsima utakon, netán luxusterepjáróban autózva nehezen belátható, hogy a város túlsó felén a Kodály Zoltán utca, a Kodály Zoltán köz, a Kálmán Imre utca és a Kálmán Imre köz lakói a járhatatlan úton járnak iskolába, dolgozni, és ilyen úton kell jöjjön a mentős is értünk, ha nagy a baj.

A Kodály Zoltán utca rendes burkolására a tervek kész vannak, de négy éve csak tervezgetik, a költségek pedig alaposan megnőttek emiatt. Így aztán csak a csodában bízhatunk. A polgármester a mart aszfaltos rész sürgős javítására tett ígéretet a mai testületi ülésen, ahol Tóth-Orlov Bettina, a körzet képviselője számos, a környéket érintő kérdésben is interpellált! Ugyanakkor belátható, hogy abból a 16 millióból a földes részek jelentős, később útalapként is szolgáló állagjavítást kaphatnának, hasonlóan például az Orgona utcához, és akkor nem pár napig, vagy az első rendes esőig tartana egy karbantartás hatása…

Kategória: Friss, helyi, Közösségi, Videó | A közvetlen link.