Karácsonyi könyvajánló: Kovács J. Béla: Oszét népmesék

Kovács J. Béla, a Nart eposz és számos más oszét mű magyarra fordítása után egy gyermekeknek kedves népmese gyűjteménnyel lepte meg olvasóit.

img_20161220_170131

A közel száz tanulságos mesét tucatnyi oszét gyerekrajz illusztrálja mintegy 350 oldalon, ezeket néhány oldalas magyarázat követ, ami segít a szülőknek megválaszolni a gyermek és a mesélő számára egyaránt ismeretlen fogalmakat és neveket.

Mivel a mesék közt hosszabb és rövidebb is egyaránt akad, s történetükben hasonlóan tanulságos történetek, mint Benedek Elek vagy La Fontaine meséi, így ideális esti mesék az ovis és éppen iskolás korosztálynak, akik így idejekorán megismerkedhetnek testvérnépünk, az oszétok mondavilágával.

img_20161220_162945

Ideális ajándék gyermekünknek, és talán még nincs késő hozzácsapni a karácsonyi ajándékokhoz ezt a szép vastag, keményfedeles könyvet, hiszen közvetlen a szerzőtől is megrendelhető (megtakarítva a könyvesboltok és hálózatok árrését). Így a könyv 3000 Ft, postázva további 1250 Ft postaköltség rakódik rá. Megrendelni a kovacs.bela.25.1@t-online.hu e-mail címen lehet, a rendelés visszaigazolásakor kapott bankszámlaszámra előre utalva az összeget, ha postán rendel valaki. Személyesen Budapesten vagy Jászberényen vehető meg a könyv.

 

Kategória: alán, Friss, jász, kultúra, Promóciós cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?