Kátyúznak Lajosmizsén – de hogy?! – Frissült!

Volt már pár gyengén sikerült kátyúzási szezon településünkön (amikor száraz időben magától kezdett feljönni a tömés, úgy, hogy még eső se érte…) de idén is “remekelnek a mesterek”. Nem reprezentatív felmérésem alapján (a Széchenyi, Vörösmarty, Szent Imre tér és környékükön volt szerencsém gyalogszerrel bejárni a napokban) az idei vélhetően alulmúlja az összes eddigit.

Mielőtt bárki azzal kezdene mentegetőzni, hogy meg lett nyerve vízvezetékes meg csatornázási pályázat, és emiatt pár éven belül szanaszét lesz túrva errefelé minden… EZ MOST SEM ELFOGADHATÓ! Teljesen random jelleggel tömnek be/hagynak úgy gödröket, amit betömnek az is mintha egy tehén potyogtatott volna oda, s utána a gulyáslegény csapott volna rá a lapáthátuljával, hogy még laposabb legyen… A bedolgozott anyag a porra kerül rá, hogy garantált legyen a tékozlás. Az útpadkák nincsenek rendbe téve, így a víz megáll rajta, és még több kárt csinál.

Elrettentő példaként a Vörösmarty utca végét fotóztam meg. Itt a kavicsokból felgyűlt egy nagy borda, ami afféle fekvőrendőrként is szolgál, de teljesen balesetveszélyes, mert össze-vissza kerülgeti mindenki. na ma megcsinálták az egyik felén keletkező kátyút (a dűnén lezökkenő kerekek idézték elő). A dolog megszüntetése egyébként két közmunkás kb. egy órás lapátolása lenne (nagyon maximum, kényelmes tempóban), ugyanis tőle két méterre van a gödör, ahonnan hiányzik.

Bal oldalt gödör, jobb oldalt kavicsdomb: az útjavítók számára nem volt nyilvánvaló feladat.

Frissítés: Van neked is fotód a mostani kátyúzásról? Küldd be hozzánk (akár szépen végzett javítás, akár kevésbé)! E-mail: szoeroes@jaszlajosmizse.hu vagy tedd ki a facebook üzenőfalunkra! (anonimitást csak az e-mailben beküldött fotók esetében tudunk biztosítani). A kép mellé kérjük, hogy hol készült, azaz melyik utca, esetleg melyik két keresztutca közti szakasza!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?