Kedvenc téli sportunk: a disznótor!

Szóval ahol hegyek vannak, meg sok hó, ott síelnek télen.

Mifelénk nagy bizonyossággal inkább jó pálinka, kövér disznó, meg éhes háznép van, így hát inkább ilyen “sertés típusú találkozások” szoktak előfordulni!

Igaz, manapság már EU-harmonizáltnak kell lenni, tehát kábítani kell! Emlékszem, mennyi poén volt ebből annak idején, mikor bejött: hogy majd felolvassuk neki a jogszabályt, és inkább magát szúrja le, vagy beleszippantatjuk a böllér csizmájába, és a szagtól beájul… Valóságban inkább pisztollyal (ami inkább csődarab) vagy árammal kábítják.

No, de végtelenségig lehetne itt anekdotázni, én már erre a télre letudtam a magamét, és a múlt héten élőben hallgattam, ahogy a Gong rádió csapata is egy disznótoros szakmai tapasztalatcserét ejtettek meg a TV 2 munkatársaival a lajosmizsei Geréby Kúriában!

 

Én mindenkinek csak azt javaslom, hogy ha sosem volt még (és nem vega), az mindenképp tegyen egy próbát! Nem csak a gasztronómiai élmény, meg az interaktív biológiaóra miatt, hanem a családi-baráti összejövetel (pálinkával fokozható) hangulata miatt is!

Kategória: Friss, helyi, kultúra, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?