Körültekintően locsolkodjunk! – ne igyunk, és kapcsoljuk be az övet

A húsvéti ünnepek ideje alatt ismét közúti ellenőrzésekre lehet számítani Bács-Kiskun megyében.

A rendőrség 2015. április 2. és 2015. április 6. közötti időszakban közúti ellenőrzéseket tart. Ezek során a hatóság nagy hangsúlyt fektet az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

 

A cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása. Az ellenőrzés a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, segédmotoros kerékpárral, illetve a kerékpárral közlekedőkre is.

 

A húsvéti ünnepek alatt, illetve azt megelőzően a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi úthálózat, a főútvonalak forgalmának folyamatosságára, a forgalmi torlódások megelőzésére, valamint a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkentésére.

 

A rendőrség köszöni a szabályosan közlekedő járművezetők, kerékpárosok és gyalogosok együttműködését, mellyel segítik a hatóság balesetek megelőzését, valamint a közlekedésbiztonság erősítését célzó tevékenységét.

 

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ne kizárólag az ünnepek alatt, hanem minden esetben a szabályokat betartva, magukra és egymásra is odafigyelve vegyenek részt a közúti forgalomban!

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?