Köszönetnyilvánítás a lakosságnak!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani jómagam és minden közlekedő nevében azoknak a lakosoknak, akik a törvényi kötelességükön messze túlmutatóan nem csak a járdájukat síkosság mentesítik, de a házuk előtt lévő hosszabb-rövidebb útszakaszt is felszórják homokkal, hamuval, fűrészporral!

A ma már leesett és mára még várható ónos eső még síkosabbá teszi a keményre taposott havat, ami ha megolvadt, majd visszafagyott, nagyrészt tükörfényessé téve a város útjait.

Az országutak, amelyek állami közútkezelői hatáskörbe tartoznak, jellemzően jól járhatóak ma délelőtti tapasztalataim szerint.

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a házuk előtti járda síkosságmentesítése törvényi, jogszabályi és erkölcsi kötelessége is mindenkinek. Aki ezen felül (ha van erre szóróanyaga, a szögmentes hamu például kiváló) az utakat is fel tudja szórni, legalább egy pár méteres szakaszon, és meg is teszi, annak pedig nagy elismerés jár, mert nem csak könnyebbé teszi a közlekedők életét, de komolyan csökkenti a balesetveszélyt is!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?