Közmeghallgatás az M8 autópálya ügyében

Ma délelőtt egész kora délutánig húzódott a közmeghallgatás, amin számos érintett helyi lakos részt vett, gyakorlatilag megtelt a Városháza díszterme.

Az M8 autópálya azon szakaszával kapcsolatosan egyeztettek, ami Szolnoktól tart Lajosmizséig, praktikusan a régi 5-ös útig, amit a Csordás-bolttól közvetlen délre keresztez majd. TALÁN. HA lesz rá pénz. Akarat az van, tehát ha minden jól megy, akkor 2016. körül már autópályán juthatunk el Szolnokig. A Lajosmizsét a dunaújvárosi híddal összekötő szakasz jelenleg környezetvédelmi engedélyekre vár, tehát az mindenképp később fog megvalósulni.

Számos közvetlen érintett helyi lakos megfogalmazott konkrét probléma és kérdés merült fel, amit az önkormányzat képviselői levélbe öntenek, és így juttatnak el az illetékesekhez. Az a kérés a még érintett, de a lakossági fórumon részt nem vevő lakosok felé, továbbá mindazok felé is, akikben kérdés merült fel mindeközben, vagy szeretnének megbizonyosodni arról, hogy az Ő problémájuk is megemlítésre kerül, hogy péntek reggel 8:00-kor menjenek be az önkormányzathoz megtekinteni a levelet, és megtenni a szükséges hozzáfűznivalóját, hogy azt még pénteken feladhassák postára. Addig is lehet persze akár telefonon is érdeklődni.

Ami biztosan szinte minden lajosmizsei lakost érint az a jelenlegi 5-ös út és M5 autópálya kereszteződésének módosulása: a mostani felüljáró mellé egy új kerül, szélesebb, kerékpársávval ellátott, körforgalmakban végződő. Ennek elkészülte után elbontják a mostanit. Így megoldódik a kamionparkolók által okozott életveszélyes forgalmi anomália is, és lehetőség nyílik Lajosmizse és Kecskemét kerékpárúttal való összekötése is. Maga az építkezés persze okoz majd némi felfordulást, de remélhetőleg végül az egész város jobban jár majd, és a közvetlen érintett lakosok is kellő mértékben lesznek kártalanítva, a hosszabb napi utakért cserébe jobb dűlőutakkal. Erre a kivitelező szándékot mutatott…

Vigyázat, fenn van Dél, és lent van Észak!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?