Közterületfelügyelő Lajosmizsén – MEGAJÁNDÉKOZTUK!

Ezúton tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy 2014. április 1.-vel a Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazásában Berényi Attila közterület-felügyelő kezdte meg a munkát.

A közterület-felügyelő jogállását 1999.évi LXIII. törvény szabályozza.

A közterület-felügyelő hivatalos személy, a szabálysértési törvény, illetve Lajosmizse Város Önkormányzat képviselő-testület által hozott jogszabályok alapján intézkedik.

 

A felügyelő feladata különösen:

–     a közterület jogszerű használatának, a közterületen folytatott engedélyhez, illetve útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenység szabályszerűségének ellenőrzése,

–    a közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó, jogszabály által tiltott tevékenység megelőzése, megakadályozása, megszakítása, megszüntetése, illetve szankcionálása

–    közreműködés a közterület, az épített és a természeti környezet védelmében,

–         közreműködés a társadalmi bűnmegelőzési feladatok megvalósításában, a közbiztonság és a közrend védelmében,

–         közreműködés az önkormányzati vagyon védelmében,

–         közreműködés a köztisztaságra vonatkozó jogszabályok végrehajtásának ellenőrzésében,

–         közreműködés állat-egészségügyi és eb rendészeti feladatok ellátásában,

–         a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolvány jogszerű használatának és birtoklásának az ellenőrzése,

–         közreműködés a hatósági jel nélkül parkoló gépkocsik közterületről való elszállításában, közterületen szabálytalanul várakozó gépkocsik szankcionálása,

–         felügyelő jogosult szabálysértési ügyekben helyszíni bírságot, távollétében helyszíni bírságot, közig. bírságot kiszabni, valamint feljelentést tenni.                                     

A közterületfelügyelőnk eddig éveken át Budapesten volt közterületfelügyelő, azelőtt pedig rendőr volt. “Az utcán dolgoztam mindig.”

Amikor megtudtam hogy lesz, és egyedül lesz, felmerült bennem a gondolat, hogy hasznára lehet (főleg több személlyel szemben történő intézkedés során) egy személyi kamera. Ez egy kb. felnőtt férfi hüvelykujjnyi szerkezet, amit többféleképp lehet a ruházatra rögzíteni, és intézkedés közben bizonyítási célra felhasználható felvétel készíthető vele. Ez az esetek többségében megcsendesíti a hőbörgőket, hiszen hiába vannak ők többen, s tanúskodnának esetleg hamisan egymásnak kedvezve, a felvétel nem hazudik. A kis kamerához természetesen egy – lehető legnagyobb kapacitású – 8 Gigás memóriakártya is dukált! reméljük, ezáltal is hatékonyabbá tehettük a munkáját, és itt vidéken is ugyanaz a felszereltség védi, mint a fővárosban.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?