Közúthelyzet Lajosmizsén

A facebook népe és egyébként a legtöbb helyi lakos jogosan háborog a helyi utak minősége miatt. Ugyanakkor elmondható, hogy ez országos probléma, bár van ahol még nem látszik a kátyú a hó alatt.

Aki az elmúlt hónapokban nem volt idehaza, azoknak újdonság lehet: eddig az időjárás nem tette lehetővé az utak javítását, legfeljebb a hideg technológiás, nagyon ideiglenes megoldással (amikor a komák lapáttal pakolják az anyagot a gödörbe), cserébe viszont ez a hol fagy, hol nem, cserébe mindig esik típusú időjárás igazi útgyilkos és kátyútermelő.

Városunk idén ráadásul egyszerre fog csatornázni és a belvízelvezető rendszert rendbe tenni (utóbbi létjogosultsága a napokban igazolódik mindenkinek), ami aztán a fél város feltúrásával jár majd. Nyilván vannak olyan utcák, amit addig tartósra, jóra nem is érdemes megcsinálni, mert fél éven belül szét lesz vésve, és egyszer már egy ilyen baklövést kinyögtek a helyi adófizetők.

A helyi utak állapota vegyes. Ebből a rossz tűnik fel, és azok miatt kell olykor a gépjárműadó többszörösét a szerelőnél hagyni.

Vannak szinte járhatatlan, teljesen balesetveszélyes utcák.

Temető köz

De vannak jó minőségben megépített, emiatt aztán évek óta szinte javítást sem igénylő utcák is.

Radnóti utca

Ez utóbbi kép kiválóan példázza a lakossági felelőtlenséget is: az üres árok mellett a padkán áll a víz, holott két kapavágással megszüntethető lenne a tócsa, ami majd a burkolat alá szivárogva termeli a kátyút. “Me’ ménemaközmunkásokmá’! Mert biztosabb, ha a kedves lakos ejti meg a kétperces munkát. meg akkor biztos úgy van megcsinálva, ahogy neki tetszik. Az előtte lévő burkolat meg nem csak az Ő adójából jött létre, hanem mindenkiéből, azokéból is, akik CSAK mocsáron átkelve tudnak hazajutni. A havat se más takarítja el a járdáról, ugye? A füvet se más nyírja, ugye? Ennyi.

Szóval ezt az egy dolgot meg tudja tenni a lakosság is. Kátyúzni persze nem tud, sőt tilos is, legalábbis engedélyeztetni kell, a földutak megerősítését is.

Tehát ott marad az önkormányzati beavatkozás várása. Ehhez pedig a kedves olvasók segítségét kérjük a kérdőívünk kitöltésével.

Az eredményeket itt is közzétesszük, és a város vezetésének is elküldjük. Április 10. délig lehet kitölteni, egy számítógépről egyszer.

Előre is köszönjük!

 
[polldaddy survey=”3491F2E93F415C44″ type=”button” title=”Útminősítés Lajosmizsén – kérdőív” style=”rounded” text_color=”FFFFFF” back_color=”000000″]

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?