Lajosmizse közbiztonságáról…

A közmeghallgatáson (aki a MizseTV-n látta, az tudhatja), volt szerencsém felszólalni, és panaszt tenni a közbiztonság hiánya miatt.

A rendőrparancsnok, Kovács István alezredes elmondta, hogy ők minden tőlük telhetőt megtesznek. Nem vitatom. Egyszerűen kevesen vannak, nem győzik, ez a városvezetés sara, hogy nem tud kiharcolni több rendőrt Lajosmizsére, vagy ha az nem lehetséges, nem növeli a közterületfelügyelők számát, felszerelését, vagy állít fel esetleg egy ütőképes mezőőrséget.

Érzékeltetve a dolgot: lett újabb kamerarendszer kiépítve milliókért, ha jól számolom, ez már a harmadik generáció, és a városnak csak a jól védhető részeit figyeli, ahol korlátozott a bejáratok száma. Méntelek irányába a város teljesen nyitott, a dűlőkön annyi ember és áru áramlik, amennyi csak akar. Az ottani gazdálkodók tapasztalatai igen keservesek. Mikor feltettem a kulcskérdést, hogy rendben, hogy lesznek kamerák, de ember lesz-e, aki szükség esetén figyel, illetve kimegy és intézkedik, nem kaptam megnyugtató választ.

Látni kell: a közterületfelügyelőnek nincs szolgálati autója, a kapott benzintérítés nagyjából az átjárást fedezi, illetve a kötelező piacra, vásárba járását. Ennyi! Pedig 200.000Ft alatt már ilyen fullosan felszerelt, olcsón fenntartható szolgálati járművet is lehetne venni, ami ugrásszerűen növelné a hatékonyságát.

http://www.jofogas.hu/pest/Suzuki_Swift_Sedan_1_6_GLX___Polgaror_auto_39600751.htm?first=1

Mivel a közterületfelügyelő által kiszabott bírságok a város zsebében maradnak, így elég hamar kitermelődne a kocsi ára is…

Kíváncsian (és kissé szkeptikusan) várom, 2016-ban milyen fejlesztéseket tesz majd a városvezetés a közbiztonság terén… Önmagában egy kamerarendszer csak pénzkidobás.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?