Lajosmizseiek balesetei

Az elmúlt napok közlekedésrendészeti eseményei.

Egy 38 éves lajosmizsei férfi egy Renault Megane típusú személygépkocsival közlekedett 2018. október 16-án 6 óra 40 perckor Kecskemét-Méntelek lakott területén kívül, egy név és szám nélküli földes úton. Haladása során egy fény- és félsorompóval nem biztosított – azonban „Vasúti átjáró kezdete” jelzőtáblával ellátott – vasúti átjárót nem kellő óvatossággal közelítette meg, és nem biztosított elsőbbséget egy motorvonatnak, emiatt összeütköztek. A baleset során a 38 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A vonaton senki sem sérült meg.

 

1

Lajosmizsén, az Ybl Miklós utcában 2018. október 18-án 7 óra 55 perckor egy 47 éves nő közlekedett egy személygépjárművel. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Ceglédi úthoz érve nem vett figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton motorkerékpárosnak, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a motoros súlyos sérülést szenvedett.

Vezessenek óvatosan és körültekintően! Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.