Lajosmizsén is megmozdulhat az ingatlanpiac

Az imént olvastam egy friss elemzést a hétvégén bejelentett családvédelmi terv gazdasági hatásairól.

FORRÁS

Idézet belőle:

“Egy Kecskeméten élő egy gyerekes család

Az ő esetükben a férj egy nemzetközi cégnél dolgozik, és már van egy másfél szobás lakásuk, azonban szeretnének egy második gyereket, így arra a következtetésre jutnak, hogy érdemesebb elhagyniuk a várost és egy közeli faluban letelepedni. Használt lakás vásárlása helyett viszont egy újat építenének fel, ahol négyen is kényelmesen elférnek és mindegyik gyereknek saját szobája lehet. A nagyjából 100 négyzetméteres ház építéséhez felveszik a két gyerek után járó 2,6 millió forintnyi CSOK-ot, a lakásuk eladásából pedig további 14 millió forintra számíthatnak. Egy ilyen családi ház felépítéséhez azonban legalább 32 millió forintra van szükség, így felveszik a maximális 15 millió forintnyi kedvezményes hitelt, amiből már megvalósulhat az eredeti tervük.”

 

Ezt kiegészíteném: ha használt családi házat vagy lakást vennének, akkor (mivel a CSOK majd használt ingatlanra is igényelhető lesz) is lesz a kamatmentes hitelnek és a CSOKnak köszönhetően egy jelentős kezdőtőkéjük, amihez még kedvezményes hitelt is vehetnek fel, ha kell. Így lehet, hogy egy kecskeméti (vagy lajosmizsei) albérletből saját családi házba költözhetnek, a törlesztőjük pedig annyi lesz, mint egy jellemző lajosmizsei lakbér (60-70 ezer forint).

Természetesen ez a lehetőség a bejelentések szerint majd csak július elsejétől él, addig pedig számos részlet tisztázódhat! Ugyanakkor ez Lajosmizse számára egy jelentős demográfiai lehetőség! Az ingatlant eladni szándékozók számára pedig üzleti lehetőség.

Lapunkon továbbra is van lehetőség INGYENES ingatlanhirdetések feladására a TULAJDONOSOKNAK (ha tudnak képet küldeni)!

Kategória: Friss, helyi, ingatlan | A közvetlen link.