Lajosmizsére telepítenek kecskeméti családokat?

Tegnap délelőtt a testületi ülésen felmerült ismét az a kérdés, ami már ősszel is szóbeszéd volt, és Kerekegyházán is felmerült szóbeszédként, miszerint a kecskeméti Mercedes gyár környékéről több száz családot, mintegy nyolcszáz embert telepítenének ki valamely környékbeli településre, Lajosmizse is felmerült a lehetőségek közt (Kerekegyháza mellett).

Basky András polgármester ezt tegnap délelőtt hevesen cáfolta, mint ahogy ezt tette dr. Adonyi Lajos alpolgármester is ősszel, mikor telefonon rákérdeztem. Tehát ez hivatalosan rémhír. (Mindezzel együtt nagy megnyugvásomra szolgálna, ha ezt írásos közleményben is megkapnám e-mailben, hogy leközölhessem.)

Persze felmerül az emberben a kérdés, hova költöztetnének ennyi családot, ennyi embert? Az, hogy hova kellene, mindenkiben felmerülhet, hozzá is lehet szólni, lehet ötletelni (bennem felmerült, hogy mégiscsak folytatni kellene az Erkel Ferenc utcát, jó fekete föld az, szépek lennének  a konyhakertek), azon túl, hogy lehetőleg sehova se, mert ez a kitelepítősdi manapság nem dívik (leszámítva az olyan katasztrófákat, mint a vörösiszapömlés). Az összeesküvés elméletek kedvelőinek pedig legyen adalék, hogy tegnap a Telepi utat a Pacsirta utca végével összekötő földúton három aktatáskás idegent is láttam kószálni, akik nagyon nézegettek valamit, pedig arra fele nem szoktak csak úgy ilyesféle emberek előfordulni.

Egy szó mint száz, (reméljük) ez csak egy pletyka. Megnyugvás persze tényleg egy hivatalos, írásos nyilatkozat (cáfolat) lenne.

Frissítés: délután Basky András polgármestert sikerült utolérni telefonon (visszahívott), megerősítette, hogy a hír teljesen valótlan, semmilyen költöztetésről nincs szó, és ezt a testületi ülés felvétele, mint nyilatkozat is megerősíti. A felvételt várhatóan jövő héten tudjuk közre adni.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?