Lakossági elégedettségi kérdőív Lajosmizsén 2012. – értékelés

A kérdőívünket eleddig több, mint 20-an töltötték ki, tehát semmiképp sem mondható reprezentatívnak a felmérésünk, az eredmények nem tükrözik a teljes lakosság, vagy többség véleményét, ugyanakkor egyes kérdésekben jelentősen egybecsengenek a válaszok.

A körzetek osztályozásakor a legrosszabb osztályzatot az 5-ös körzet kapta, az átlaga nem éri el a kettő egészet sem. A legjobb a 2-es körzet lett, erős hármassal.

A körzetek állapotával, tisztaságával a legkevésbé elégedettek az 5-ös körzetben, mutatóba kapott egy kettest és egy hármast, a többi csupa egyes.

A kitöltők kétharmada tanul vagy dolgozik Lajosmizsén, míg kb. harmaduk munkanélküli, vagy ingázó.

Teljesen egybehangzó vélemény született, miszerint nincs elég munka és tanulási lehetőség Lajosmizsén.

Az iskolánkat a válaszadók fele ítéli úgy, hogy “Katasztrofális, de egy jobb vezetőséggel visszaállhat a régi dicsősége.”, a harmaduk szerint “Átlagos” míg hatoduk szerint “Rossz, de lehetne rosszabb is.”.

Az óvoda és a bölcsőde sokkal jobb értékelést kapott, mert míg a válaszolók közel fele “Átlagos” minősítést adott, negyedük szerint a “Lehető legjobb.”. Negyedük nem tudott nyilatkozni, s csak mutatóba egy válaszoló jelezte, hogy “Rossz, de lehetne rosszabb is.”

A városi közlekedés tekintetében három válaszlehetőség kapott jelentősebb választ, itt több minden is jelölhető volt. Egyrészt busz kellene Méntelek, Kerekegyháza felé, gyorsabb vonatokat szeretnének Budapest irányába, illetve gyorsabb, pontosabb buszok Budapest és Kecskemét irányába.

A kerékpárutak tekintetében a válaszadók zöme azt jelezte, hogy legalább a meglévőket tegyék rendbe.

Kifejtős kérdéseink közül az első azt kérdezte, hogy ki mit fejlesztene a városban. A válaszok közül:

“Ipartelepítést, józan észt.”

“Iparletelepítés, munkahelyteremtés a nyitja mindennek, amely a szennyvízkérdés megoldása után fog javulni. Lényeges még a vezetői kapcsolat-, kommunikáció-, lobbitevékenység, amely most jelenleg tejesen hiányzik a város életéből, sajnos ezt nyögjük.”

“Csatorna
Kábeltv
úthálózat
telefon
utcanévtábla”

A szolgáltatások színvonalát. Több olyan üzlet (műszaki) van amelyek monopólhelyzetbe vannak, és az áraik olykor az egekbe szöknek. Teszik ezt azért, mert tiszába vannak vele a kereskedők, hogy egy árúcikkért (amit Kecskeméten 500Ft-ért magkapok) nyugodtan elkérhet egy ezrest, mert ennyiért nem éri meg bemenni Kecskemétre.
Egy kissebb Tescó, Praktiker esetleg Baumax biztosan megélne Lajosmizsén.

Az utak minősége tarthatatlan, a kátyúzások annyit érnek, mint fingon az érvágás. A csapadékvíz elvezetése is katasztrófális. Az ígéretekkel “folyamatban van, nincs rá pénz” stb. már évek óta tele van a lakosság hócipője.”

“Útakat, Müvelődést, oktatást”

Szó szerint idéztem, hibákkal együtt.

Az utolsó kulturális rendezvényekre kérdező kérdésünkre a legtöbb válasz szerint elegendőek ezek a rendezvények, amik vannak.

Nos, ha hozzászólásokban igény mutatkozik további kérdőívekre, ahol a lakosok név nélkül elmondhatják a véleményüket, csak bátran jelezzék.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?