Lezárt akta: Lelőtte a nagymamáját

A nyomozást befejezve vádemelést javasol a rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást G. Lajos 28 éves lajosmizsei lakos ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2014. július 20-án az egyik lajosmizsei tanyán G. Lajos 28 éves helyi férfi az engedéllyel tartott vadász lőfegyverével megölte 76 éves nagymamáját és az udvarban lévő négy kutyát lelőtte.

Az elsődleges információk szerint a férfi több fegyver birtokában volt, ezért elfogásához a rendőrség a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérte fel. Mivel a nála lévő fegyverrel öngyilkosságot próbált meg elkövetni, a Terrorelhárítási Központ mesterlövésze a fiatalembert vállon lőtte, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A helyszíni szemle közben három engedéllyel tartott lőfegyvert foglaltak le a nyomozók. A beszerzett információk alapján a terhelt korábban, illetve a bűncselekmény napján is számos lövést adott le a tanya környezetében.

A rendőrség a nyomozást 2014. december 2-án befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Kategória: Friss, helyi, rendőrségi hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?