Lovaskocsisok hordják tele szeméttel a lajosmizsei határt

Városunk a héten ismét sokszáz milliót nyert az Élhető települések pályázaton, és már az első közösségi kommenteknél kiderült, hogy nagyon örvendetes ez a hír, de vannak olyan bajok is a városban, ahol rendet kellene tenni, hogy élhető legyen. Nem is feltétlen pénz kérdése ez, inkább tenni akarásé.

Természetesen nem csak a városvezetés ludas, hiszen ezeknek a lovasfogatosoknak a lakosság szolgáltatja a muníciót, tehát a szemetet. A lakosság fizet inkább ezeknek, hogy tüntessék el a lomot és a szemetet, miközben, ha fizetnék a kötelező kukadíjat, akkor a szolgáltató évente kétszer ingyen lomtalanítana náluk. Ugyanakkor talán mégis a városvezetés felelőssége ez, hiszen hogyan is fordulhat elő ilyen háztartás a városban? Csak nem úgy, hogy illegálisan kiadott szálláshely, ahol papíron senki sem lakik, és lakóváltáskor mégis el kell tüntetni az előző csapat maradékát?

Azt értem, hogy a városvezetést nem érdekli, hogy néz ki a város déli sarka: nincs arra földjük, nem járnak arra, őket nem érinti, a jogszabályok pedig azonnal a terület tulajdonosára terheli a szemét eltakarításának terhét, amint lelépett a tettes. Mi fulladunk bele a szemétbe, nem ők. A novemberi közmeghallgatás alkalmával írásos felvetéseket tettem a polgármesternek, de a válaszát inkább nem tenném közzé, mert olyannyira felháborító, legalábbis számomra.
Mi úgy gondoljuk, még sincs ez jól! Úgy gondoljuk, hogy a nyilvánosság ereje segíthet megfékezni ezt a pár lovaskocsist, akik szeméttelepet csinálnak a város déli végéből. Kérjük olvasóinkat, hogy ha szeméttel, lommal meglátott lovasfogatot látnak a városból kifele haladni Klábertelep irányába, vagy a Telepi, Pacsirta, Nyíri úton és környékén, fotózzák le, küldjék el a képet! Ha sikerül beazonosítani, hogy a lovaskocsin lévő szemét hol köt ki, akkor könnyen lehet bizonyítani, hogy ki volt a tettes. garantáljuk a kép beküldők anonimitását, és mindenkit biztosíthatok, hogy a törvény betűjét betartva, de közzé tesszük a fotókat! Kamerás mobilra fel, és jó vadászatot! Íme néhány korábban kapott kép, a minőséget a jogszabályok miatt rontottuk!

Tavalyi felvétel egy tavalyi szemetelőről.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.