Mágneshorgász paradicsom lett az Iskola-tó!

A mágneshorgászat egy pár éve terjedő szabadidős tevékenység, ami alatt azt értjük, hogy lelkes önkéntesek egy kötél és egy erős mágnes segítségével igyekeznek mágnesezhető fémtárgyakat kihorgászni vizeinkből. Persze terjednek a neten legendás fogások, amikor rollert, robogót vagy épp fegyvert fognak ki, de ezzel szemben a valóság az, hogy az esetek 99,9%-ában a beejtett, bedobált fémhulladéktól tisztítjuk vizeink.

Míg a horgásztavakban a beszakadt szerelékek, söröskupakok, konzervdobozok a jellemzőek, addig a lakosság által közkedvelt vizek környékén teljesen random dolgok is lehetnek: beejtett kulcsok, öngyújtó (fém része), vagy esetleg mobiltelefon.

Értelemszerűen ezek nem értékek, de a környezetvédelem mellett a “kincskeresés öröme”, és meglepő fotók születhetnek.

Mi is ebben reménykedtünk, miközben az Iskola-tó új stégeit kezdtük körbenézni így a Mizse-napok múltával, illetve a stég melletti nádas nyiladékát.

A nádasban az orvhorgászat egyértelmű jelei mellett számos új facsavart is találtunk, holott a stég jóval odébb van, hogy onnan pottyant volna a vízbe építés közben. A stég környékén pár csavar mellett számos zártszelvénydarab is előkerült, amelyek formai és színbeli egyezése a stég vaskorlátjával biztosan csak a véletlen műve.

Érdemes máskor is kimennünk, és bátorítunk más mágneshorgászokat is, hiszen bőven lehet még ilyesmi a víz alatt, és semmi keresnivalója ott!

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.