Már csak szép vonatok járnak Lajosmizsére

Mivel az esztergomi vonalon immár csak villamos szerelvények járnak, onnan végül a szép Desirók a 142-es Budapest-Lajosmizse vonalra kerültek.

Forrás: Máv 142 facebook oldala

Forrás: Máv 142 facebook oldala

Ez a vasútállomás környékieknek is jó hír, hiszen csendesebb lesz az állomás környéke.

Persze volna hova fejlődni: ha a menetidő felgyorsulna, azaz visszaállna a 100 évvel ezelőtti kb. 1,5 órásra a két órás jelenlegi helyett, akkor igazi versenytársa lenne a busznak.

A másik fejlődési irány a Kecskemét-Lajosmizse vonal lehetne.

Itt nem csak Ménteleket hozná közelebb Lajosmizséhez, amely téren egyébként a város egyik nagy adóssága a klábertelepi útvonal burkolása, de a kecskeméti bejárásban is alternatívája lehetne a busznak. Itt még csak a menetidő sem lenne gond: Lajosmizse piacterétől a Neumann Egyetem kampusza majdnem feleannyi idő alatt, átszállás nélkül érhető el. Egész egyszerűen csak a járatok ritkák, illetve a kétféle bérlet az akadály. Egy járatsűrítés és egy Kecskemét elővárosi bérlet, illetve a Desirók egészen Kecskemétig közlekedtetése nagy előrelépés lenne nem csak Lajosmizsének, de a Budapest-Kecskemét viszonylatban is. Enyhülnének a hetényegyházi ingázók gondjai is, illetve a kecskeméti buszvégállomás-egyetemi kampusz viszonylatban is jelenleg feleannyi idő alatt, feleannyiért visz el a kis BzMot, mint a helyi busz. A legfájóbb az egészben, hogy ehhez építeni sem kell igazán semmit, nem kíván új infrastruktúrát, csupán a meglévő eszközöket kellene bölcsebben használni!

Erről nem hivatalos mintamenetrend is készült, kétóránkénti ütemes közlekedéssel Lajosmizséről mindkét irányba.

Persze kérdés, merre indul majd el a fejlődés a jövőben. Halovány reménysugarak vannak, de ez még nem feltétlen enged messzemenő következtetésekre.

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?