Megrángattuk az oroszlán bajszát…

Az NB.I/B. férfi keleti csoportban az első tavaszi forduló megrendezésére került sor, ahol az élmezőnybe tartozó Mezőkövesdi KC csapata látogatott Lajosmizsére.
MIZSE KC-Mezőkövesdi KC   32-34   (18-16)
Vezette Paska Dániel, Vastag Sámuel
MIZSE KC: Lengyel (k), Drabant 4, Scheuring 2, Hollós 7, Benke 12, Ács 3, Bán 3. Csere: Csernyik (k), Kuli, Nyitrai G, Nyitrai B.S., Szórád 1, Harkai, Gábos, Polyák, Takács.
Edző: Avar György
Kiállítások: 5/2
Büntetődobások: 5/5, ill. 2/2
A kilátogató nézők új arcokkal is találkozhattak a lajosmizsei csapatnál, hiszen a télen távozókat pótolni kellett. Így került a csapatba a Csernyik Virgil, Kuli Gábor és Harkai Bálint is, továbbá a serdülő csapatból Nyitrai Benedek Soma.
Jól kezdtük a mérkőzést, hisze rögtön kétgólos vezetésre tettünk szert. Innen azonban fordított a vendég csapat, akiknek az edzőjétől megtudtuk, hogy a bajnokság megnyerése a céljuk. A 20. percig felváltva estek a gólok, egyik csapatnak sem sikerült 2 gólos előnyre sem szert tenni. Már ekkor feltűnt, hogy ezen a napon a játékosok a támadásokat részesítik előnyben, mindkét csapat védekezése elég szellős volt. A 20. percet követően sikerült 2 góllal vezetnünk, de ez nem tartott sokáig, mert a 27. percben ismét egyenlő volt az állás. A félidő vége azonban a hazaiaknak sikerült jobban Benke és Hollós góljaival a félidő lefújásakor 18-16-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző.
Várható volt, hogy a csapatok által diktált tempó miatt előbb-utóbb valamelyik csapat hibázni fog a támadásoknál. Sajnos ez nálunk jött ki hamarabb, 2-3 elrontott támadást követően ismét egyenlő volt az állás egészen a félidő közepéig, ekkor 25-25 volt az eredmény. A következő 6 perc döntő volt a mérkőzés végkimenetele szempontjából, hiszen ezt a vendégek 4-1-re nyerték meg. A lefújás előtt ismét felcsillant a remény, azonban 31-33-as állásnál ziccert rontottunk, így az egyenlítés lehetősége elszállt.
Így is dicséret illeti a fiúkat, hiszem a szezon legjobb támadójátékát produkálták a 30 gól feletti lőtt góllal (amiből Benke 12-őt, Hollós 7-et szerzett), ami biztató a jövőre nézve.
Avar György edző: A nagyon jó játékosokból álló ellenfelünk csak a végjátékban tudott fölénk kerekedni, a fiúkat meg kell dicsérjem a mai teljesítményükért.

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?