Mi kérdezünk – a polgármester válaszol

A múlt hét végén néhány saját és olvasói kérdést juttattunk el a polgármesterhez, amire megjött a válasz pénteken. Azért csak most, mert volt olyan kérdés, ami csak most dőlt el véglegesen.

A válasz, szó szerint:

“Kérdéseidre az alábbi válaszokat tudom adni.

Művelődési ház beázása a múltkori eső után:

Sajnos ez már régebbi probléma, a hibát teljesen nem sikerült megszüntetni. Újra megnézettük a hiba forrását, hogy a közeljövőben el tudjuk hárítani azt.

Iskola energetikai pályázatának kivitelezése milyen fázisban van:

A közbeszerzés eredményeként a mai napon aláírásra került a szerződés a győztes ajánlattevővel, az Élő-Energia Kft.-vel. A munkaterület átadása 1-jén megtörténik, és kezdődik az ablakok cseréje, az épületek szigetelése. A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdéskor már csak külső munkálatok folynak, így a tanítás elkezdődhet rendes időben.

Kollégium: mit döntött a kormányhivatal, vagy még nem tudható:

Sajnos a kormányhivataltól még végleges választ nem kaptunk. Egyenlőre a döntésükhöz szükséges dokumentumokat kérték be tőlünk.

Szeméttelep rekultiváció+Iskola-tó kotrás: ma hívtak, hogy kiszáradni látszik:

A szeméttelep rekultiváció jól halad, de sajnos úgy tűnik, -minden igyekezetünk ellenére,- hogy a tó nádas, gyökeres iszapja nem hordható rá a kialakított szeméttestre termőföld helyett. Ráadásul nem született még döntés a DAOP-hoz benyújtott “Belvíz elvezetéses” pályázatunkról, amelynek része a tó kotrása is, így a döntésig mindenképpen várnunk kell. A tó egyébként valóban kiszáradóban van, de az esők mindig feltöltik valamennyire, hiszen egy természetes vízgyűjtőről van szó. Nem adjuk fel, meg fogjuk találni a legjobb megoldást.

Üdvözlettel: Basky András”

Rigó Pál fotói a tó jelenlegi állapotáról:

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?