Mit csináljunk a karanténban ücsörögve?

Mivel sokan otthon ragadtak a gyerekkel így, vagy úgy, jöjjön néhány ötlet, amivel hasznosan el lehet ütni az időt.

1. Aludd ki magad! Ha reggel nyolctól indul is az otthoni suli, akkor sem kell olyan korán kelned, mintha Kecskemétre buszoznál. Napi plusz egy óra alvás is sokat jelent! Az immunrendszernek is jót tesz!

2. Hozd be a lemaradásaid! Tavaszi nagytakarítás, elmaradt kötelező olvasmányok, vagy csak végre rendet tenni a garázsban. A közösségi portálon meghirdetheted előtalált, de felesleges cuccaid, ha csak direkt házhoz megy a vevő, az minimális járványügyi kockázat, de egy kis plusz bevétel lehet a nehéz időkben.

3. Kertészkedj! A karton liszt és cukor közé befér pár tasak vetőmag is, és nem is nagy költség. Eddig sokaknak nem érte meg a kerttel bíbelődni, hiszen szinte csak enni-aludni zuhant haza suliból, munkából. Most ez a következő egy-két hónapra megváltozik. Itt a jó idő, és sok növényt pont mostanában érdemes elvetni. Megnyugtató elfoglaltság felnőttnek, gyereknek egyaránt! Lakásban, pár virágcserépben is el lehet kezdeni! Így hamarosan lehet saját nevelésű friss zöldséged, pótlandó a spanyol, olasz (és azokon át jövő) importot, mert az határozatlan ideig nem várható.

4. Tarts háztájit! A szárnyasok szabad tartására ugyan még zárlat van, és lehet nincs odahaza üres, zárt ól pár tyúknak (tojásunk amúgy is lesz, Lajosmizsén termelődik az ország tojástermelésének 3-4%-a), de húsvétra élő nyuszit adni a gyereknek most hasznos ötlet lehet. Most még cuki a kisnyuszi, és amíg otthon van vele a gyerek, addig elvan vele, ha meg megnő, akkor egy egészséges családi ebéd. Ne feledjük: a húsárak is elkezdtek emelkedni!

Neked is van valami tuti ötleted? Kommentben várjuk!

Kategória: Friss, helyi, koronavírus | A közvetlen link.