Mizse KC – Kecskeméti NKSE 26-29 (12-9)

Tisztelt Sportszerető Publikum!
Ezúton is tájékoztatom a Tisztelt Szurkolókat, hogy a MIZSE KC sportegyesület  a sporttevékenységét befejező Lajosmizsei UKC-tól átvette a női kézilabda csapatot, de nem mint jogutódot! Természetesen, így az NB-II-es jogosultságot is elvesztette a lajosmizsei női kézilabda! Egyesületünk szerény lehetősége mellett felkarolta a gazdátlan női kézilabdásokat, és az alapoktól indulva újra építjük a női kézilabdát Lajosmizsén, teljesen amatőr feltételek mellett! A  Bács-Kiskun Megyei I.-osztályban indult felnőtt csapatunk. amely serdülő, ifjúsági- és felnőtt korú játékosokból tevődik össze. Szeptember elejétől már Mátrai Péter edző irányításával készül a csapat ( aki az NB-I-B-s férfi csapat egyik kapusa), és egyre inkább látszik a munkájának az eredménye. Sajnos  az eddigi mérkőzéseit elveszítette a csapat, de egyre inkább látszik, hogy jó úton járnak az ifjú hölgyek, s reméljük, hogy hamarosan egy masszív, nagyobb eredményekre képes,  “szerethető” női csapat épül fel!
Legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a Kecskeméti NKSE II. csapatát fogadták, és majdnem sikerült a bravúr, de a rutintalanság még nyert helyzetből sem tudott győzelmet kovácsolni, de ami késik az nem múlik!
Várjuk Tisztelt Szurkolóinkat, és HAJRÁ CSAJOK!!!!!!!!
Sápi Zsombor SE elnök

Mizse KC – Kecskeméti NKSE 26-29 (12-9)

 

Lajosmizse, 100 néző, vezette: Bálint-Szarvas

 

Mizse KC: Rohács (k) – Rapi B. 6, Kovács N. 1, Kovács E. 4, Tóth, Pető 8(2/2), Kóra 6

Csere:       Radva M. (k) – Rapi V. 2(2/1), Sápi, Radva E., Vas, Barta

Edző:         Mátrai Péter

Kiállítás:    2 perc ill. 4 perc

7m-es:       4/3 ill. 5/1

 

Hétvégén a  Mizse KC csapata a Kecskeméti NKSE csapatát fogadta vendégül. A hazai csapat remekül kezdte a mérkőzést a 8. percben már 4-1-re vezetett és ezt a vezetést az első félidő végig meg is tartotta. 12-9 es állással vonultak pihenni a csapatok. A hazai csapatnál a második félidő elején jött egy rövidzárlat, amit a kecskemét ki tudott használni 39. percben 16-14-re fel is jöttek. A következő 6 percben a Mizse KC sok hibát vétett támadásban, ami meg is pecsételte a sorsukat. 6-1 es rohammal átvette a vezetést a Kecskemét csapata és innentől kezdve a mizsei lányok mentek az eredmény után a végen 2 alkalommal is feljöttek 1 gólra, de sajnos nem tudtak kiegyenlíteni, így a Kecskeméti csapaté lett a 2 pont. Két hét múlva Tiszakécskere utaznak, ahol a lányok első győzelemre hajtanak.

Mátrai Péter: Kicsit csalódott vagyok, mert az első félidő után arra gondoltam, hogy ezt a meccset megnyerhetjük, de sajnos nem így lett. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ahogy egy hazai csapatnak kezdenie kell. Kapuba Ági jól védett, amikből tudtunk építkezni. Amit kértem a meccs előtt a lányoktól, hogy higgadt, türelmes, csapatjátékot játszunk azt meg is valósították az első játékrészben és így 3 gólos előnyre tettünk szert. Sajnos ezt a játékot nem tudtuk átvinni a második félidőre elkezdtünk kapkodni támadásban, ami sok technikai hibához vezetett és elkezdtünk foglalkozni az eredménnyel, ami összezavarta fejeket. Az utolsó 10 percben újból össze tudtuk magunkat szedni és azt játszottuk, amit az első félidőben, de sajnos ez már kevés volt. A végét sajnálom, hogy a kipattanó nem hozzánk pattant, mert akkor még lehetett volna esélyünk a pontszerzésre. Az egész csapatnak szeretnék gratulálni, hogy küzdöttek egész meccsen és nem adták fel. Továbbá szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy kilátogattak a mérkőzésre és szurkoltak nekünk.

Kategória: Friss, helyi, sport | A közvetlen link.