Mizsei győzelem a kiesési rangadón

Mind a két csapat elkeseredett küzdelmet folytat a kiesés elkerüléséért, melyben egy hajszállal a mizsei csapat állt jobban, így a debrecenieknek szinte az utolsó lehetőségük volt, hogy ellépjenek a kieső helyről.

MIZSE KC  –  DEAC NK Kft   29 -24 (12-13)

Lajosmizse, 100 néző.        Vezette:Bócz – Wiedeman

Mizse KC:          Lengyel – Drabant 3, Keresztes 6, Csapi 1, Benke 6(4/4), Vancsics 2, Bán 1.

Csere:                 Mátrai (k) – Gábor 2, Schaffer 5, Spekhardt 1, Scheuring, Szajbert, Polyák, Imregi 1,

Zsolnai 1.

Edző:                  Nagy Károly

 

Óvatosan kezdett a nagy tét miatt mind a két csapat, majd a harmadik percben Zsolnai megszerezte a hazai vezetést, de egyenlítettek a vendégek. A következő mizsei gól után azonban már kettővel válaszoltak a hajdúságiak. Vissza vettük a vezetést, de nem lehetett leszakítani a az ellenfelet, mivel támadásban sokat hibáztunk, így ismét a vendégeknél volt az előny (11. perc: 4-5). Ettől kezdve azonban rendre a vendégek vezettek egy-két góllal, s ez így ment a félidő végéig, egy gólos vezetésükkel tértek pihenőre a csapatok.

Szünet után gyors mizsei egyenlítést követően a 36. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (16-16), de ekkor három debreceni gól következett, amivel nagyon nehéz helyzetbe került csapatunk. A következő percekben fogcsikorgatva, de egy gólt ledolgozva 19-21-re zárkóztunk. A mérkőzés eddigi képe alapján senki sem gondolta, hogy Nagy Károly edző időkérése után minden megváltozik, hiszen olyan hosszú hajrát nyitott csapatunk, amivel már az egyébként remekül küzdő vendégek sem tudtak mit kezdeni: feljavult a támadójátékunk, és főleg védekezésben kimagaslót nyújtottak játékosaink, így a vendégek sokszor tanácstalanul támadtak, elbizonytalanodtak, Benkéék pedig elkezdték élvezni a játékot, ami eredményességgel is párosult. A 49. percben már csapatunk vezetett kettővel, (23-21), de még mindig nem adták föl a vendégek, aminek következtében az 55. percben ki is egyenlítettek (24-24). Ekkor még teljesen nyílt volt a mérkőzés, de az utolsó öt perc már öröm játékot hozott, s minden kétséget kizárva, a végelszámolásnál fontos egymás elleni összesített eredményt is sikerült a javunkra fordítani, így már a debreceni csapat is biztosan mögöttünk végez! Ezzel a 29-24-es győzelemmel sikerült ellépni a kieső helyről, s a hátra lévő két mérkőzésünkön remélhetőleg meg is őrizzük a kilencedik helyet, vagy még előbbre is juthatunk.

Nagy Károly:   Nehezen lendültünk játékba, főleg támadásban sokat hibáztunk, így a rendkívül lelkes vendégek akarata érvényesült sokáig. A második félidő közepétől azonban átvettük a mérkőzés irányítását, s bár még a véghajráig nyílt volt a mérkőzés, az utolsó öt perc minden kétséget kizárva nyertük meg ezt a mérkőzést.

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.