Népszámlálás – mától (már akinek) – frissítve!

Mint bizonyára mindenki értesült róla, mától elkezdődött a népszámlálás. Elvileg interneten is le lehet ezt tudni, a kapott papírokon lévő azonosító és jelszó birtokában.

Csakhogy vannak, akik nem kapták ezt még meg, annak ellenére, hogy egyértelműen látható a címe (beazonosítható az utca, kinn a házszám).

Én sem kaptam meg, szomszédom sem… pedig-pedig: “A számlálóbiztosok szeptember 27-e és 30-a között közel 4,4 millió lakcímre kézbesítették az adatszolgáltatói borítékokat. Azoknál, akik nem kaptak borítékot, október első napjaiban jelentkezik a számlálóbiztos, hogy személyesen adja át a kérdőíveket és a tájékoztatót tartalmazó csomagot. Az ő esetükben ugyanis valószínűleg nem sikerült pontosan azonosítani a címet.”

Nos, lesz majd néhány kérdésem a számlálóbiztoshoz, az biztos. Ugyanis elég keveset vagyok itthon, épp ezért szerettem volna október 16-ig ezt az interneten letudni. Ezzel nyilván nem vagyok egyedül, ezért is találták ezt a módot ki. Csak gondolom a számlálóbiztos az internetes adatszolgáltatások után vélhetően nincsenek így díjazva. Tehát lehet, hogy ehhez nem fűződik anyagi érdeke…

Én szerettem volna jogkövető állampolgár lenni. De ebben egy mulasztás megakadályozott, legalábbis egyelőre hátráltat.

Megérkezett ma a hivatalos válasz, úgy fest, nem a számlálóbiztos a ludas. Az ügy mocskosabb és megalázóbb…

Tisztelt  Szőrös Zoltán Úr !

Megkaptuk levelét, melyre a következő tájékoztatást  adom: a számlálóbiztosoknak  szeptember 27-től szeptember 30-ig kellett bejárniuk az összeírandó körzetüket és a borítékokat a postaládákba bedobni. Remélem, hogy ezt sikerült többnyire teljesíteniük. Amennyiben mégsem, annak az oka lehet pl., hogy nem tudta azonosítani a keresett címet, vagy nincs postaláda, vagy olyan méretű, hogy a boríték sérülése nélkül nem helyezhető bele a csomag, vagy a KSH arra a címre nem küldött csomagot mert , úgy kezeli a rendszerük, mintha házak nélküli üres utca lenne. Sajnos a  Vasút utca  és a Kálmán Imre köz is ilyen ,így az ott lakók nem tudják az internetes adatszolgáltatási lehetőséget igénybe venni. Ezeken a  címeken a számlálóbiztos személyesen jelenik meg . A papír alapú önkitöltést azonban még választhatja október 16-ig.Ha nem , akkor személyes interjú keretében tehet eleget állampolgári kötelezettségének. Köszönöm  megértését és közreműködő segítségét.
Tisztelettel
Turupuli Péterné települési népszámlálási előadó  “
Tehát mivel a címem és a postaládám is egyértelműen beazonosítható, ráadásul nagy is, de mégsem kaptam csomagot, az azt jelenti, hogy a KSH szerint az egész utcában nincsenek házak. Pedig de, mindenféle engedéllyel, belterületként. Nem mutatóba. Végig. Évek óta.

Frissítés: MA (október 6.) találtam a postaládámban egy lakás és öt személyi kérdőívet. Csak úgy natúr, se boríték, se mellette egy cetli a kérdezőbiztos elérhetőségével, vagy hogy mikor várható ismét erre, se semmi.
Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?