Olvasói levél a Zöld Város Szabadság tér/Dózsa György út szakaszához

A levelet és a csatolt dokumentumot változtatás nélkül közöljük, mert az abban foglaltakat elég alátámasztottnak véljük. – A szerk.

A napokban új lendületet vett az un. Zöld város következő üteme. A K-H bank és kméti buszmegálló közötti szakaszról van szó. Mivel a közelben lakom az ök-tól elkértem a tervrajzokat, vajon mire lehet számítani.

A tervek mellett szóbeli tájékoztatást is kaptam ök-i szakembertől.

Észrevételeim:

1. Fenti szakaszon kialakítandó szervizút, kerékpárút, leállósáv sajnos egyáltalán nem oldja meg az egyébként is kaotikus állapotokat.

2. az üzletek, posta, patika, magán ingatlanok megközelítése nem megoldott.

3. A Zöld város elnevezést megcáfolja, hogy a terület összes fáját ki  fogják irtani.

4. Ezen a szakaszon a 60-as években fektették le az ivóvízvezetéket, az akkori kornak megfelelően azbeszt csövekkel. Ezeket ma már mindenütt műanyagra cserélik, így hamarosan itt is cserére kerül sor. Talán e várható csőcsere előtt nem célszerű ekkora felszíni munkálatokat végezni , rengetek többletköltséget jelent.

5. Semmi sem indokolja, hogy a Dózsa Gy út másik oldalán lévő kerékpárúttal párhuzamosan ezen az oldalon is legyen egy rövid- sehonnan sehová vezető szakasz. /k-h bank-tól Szt. Lajos utca sarokig/.

6. A tervrajzból nem derül ki egyértelműen a kméti buszmegálló- Szt Lajos utca közötti rövid szakasz funkciója, mely jelenleg a városközpont legelhanyagoltabb szégyene.

A szóbeli rövid tájékoztatáskor tett észrevételeimre csupán annyi válasz volt, hogy ezt az elképzelést már évekkel ezelőtt a lakosság elé tárták. Ezeken az eseményeken minden alkalommal részt vettem, többen észrevételeket tettünk, amit természetesen senki nem vett figyelembe. Pl. a főút másik oldalán lévő sövények áthelyezése a normális parkolás érdekében.

Szóval a hócipőm telik.

Egyidejűleg küldöm a tervet is.

(A pdf dokumentum a + gomb többszöri megnyomásával nagyítható, kb. 500% felett kezd olvashatóvá válni a sok “Kivágandó fa” felirat.)

Zold-varos-U-2-Lajosmizse-Szabadsag-Ter-E-5-HRSZ

Kategória: Friss, helyi, Közösségi | A közvetlen link.