Orbán Viktor adta át a Mizsetáp új telepét

Lajosmizsén járt Orbán Viktor miniszterelnök úr: a Kollár Csaba vezette Mizsetáp Kft. jérce- és tojótelepét, valamint tojáscsomagoló üzemét adta át ünnepélyesen.

A Mizsetáp Kft. ezt a beruházást részben önerőből, részben támogatásból (31%) valamint részben az ún. növekedési hitelből hozta létre, szó szerint zöldmezősen, hiszen tavaly ősszel a helyszín még lucernás volt. A munkálatok 2014. októberében indultak, de 2015. februárjában már az egyik új ólban tojtak a tyúkok, és a megtermelt tojást az új tojásüzemben válogatták, csomagolták.

Ezzel a beruházással a cég a magyarországi tojásfogyasztás eddigi 1%-a helyett immár 3%-át tudja megtermelni. Fontos információ, hogy Magyarország tojásból nem önellátó, csak mintegy 75%-át termeljük meg a fogyasztásunknak, a többi import. Ez most 2%-kal nőtt.

Az üzemben eddig kb. 10 új munkahely jött létre, és további 5-10 munkahely létesülése várható. A legmodernebb gépek és technológiák termelnek, amit több külföldi cég is mintának tekint, hamarosan Tajvanról is csoport érkezik, hogy tanulhassanak. Kollár Csaba kifejtette: tervei közt szerepel még további bővítés, fejlesztés. Az álláshirdetések megtekinthetőek a cég honlapján: www.mizsetap.hu

Szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Az átadás igen ünnepélyes körülmények között, csak a legillusztrisabb meghívottak jelenlétében történt, a környékbeli polgármestereken felül Lajosmizséről csak a jegyző, a városi főépítész, valamint a helyi Fidesz elnöke (aki egyben alpolgármester) volt jelen, a másik alpolgármester már nem kapott meghívót. Érdekes momentum, hogy véletlenül sem láttunk EU-s zászlót sehol.

A megnyitón Kollár Csabát követően beszédet mondott Basky András polgármester, Salacz László országgyűlési képviselőnk és Orbán Viktor miniszterelnök.

 

 

Az ünnepség teljes videóját napokon belül közzétesszük a MizseTV jóvoltából. Addig is tekintsék meg fotóinkat!

 

Kategória: Friss, helyi, Videó | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?