Pályázati lehetőség csicsóka vetőgumóra

Nem kell senkinek rendkívül komoly pályázatra gondolni. Nem az Uniótól kell kuncsorogni, csak engem meggyőzni, hogy jó helyre kerül. De játéknak mégsem mondanám.

A pályázat lényege: csicsóka vetőgumót kap tőlem (egy szatyornyit, vödörnyit, nem fogom méricskélni, de ennyi bőven elegendő egy saját fogyasztást kielégítő házi ültetvény elindításához) az első húsz jelentkező, aki az alábbi feltételeknek megfelel:

– vállalja, hogy egy általam megjelölt időpontban ő vagy megbízottja eljön érte, és felszedi magának, egyúttal oktatást is kap a művelésről, fogyasztásról, ha szükséges

– rendelkezik területtel, ahol elveti, tehát művelésbe fogható konyhakerttel, vagy csak egy felásott sávval a kerítés mentén LAJOSMIZSÉN

– rászoruló, kis jövedelmű, vagy cukorbeteg. Mivel a növény például a cukorbetegek számára válthatja ki a burgonyát, így ők mindenképp előnyt élveznek

– ősszel, vagy jövő ilyenkor küld egy fotót arról, milyen lett a termése. Ha fogja magát, és az első sarkon eladja a most kapott mennyiséget, vagy megeszi az utolsó szemig, lelke rajta. A felszedett mennyiségben várhatóan úgyis lesz annyi nagyobb gumó, amiből egy kis kóstoló kijön, és vetni is marad belőle elegendő.

Az egész célja: szeretném, ha ez a 20 család megalapozhassa a saját kis ültetvényét ezáltal, így tartósan megoldaná a saját ellátását csicsókával.

Jelentkezni lehet: 2014. március 7. 12:00-ig a szoeroes@jaszlajosmizse.hu e-mail címen vagy az Egészségházban a Családsegítős hölgyeknél. Jelentkezéshez mindenképp fontos az elérhetőség megadása, illetve szeretnénk, ha pár szóval leírná, hová, kinek szeretné vetni, pl. cukorbeteg kisnyugdíjas nagymamám kertje végében felások egy sávot, és oda. Tehát nem kell túlragozni. A vetési területnél mérvadó lehet, hogy kb. ugyanolyan sor és térközzel kell vetni, mint a krumplit, de ennek a szára napraforgószerű, kb. két méter magas lesz majd. Továbbá ahova egyszer el van vetve, onnan nagyon nehéz kiirtani.

Felhívom persze mindenki figyelmét, hogy azok a rászoruló családok, akik idén sikerrel vesznek részt ezen a csicsókás pályázaton, előnyt élveznek majd a következő évi vetőmag adományoknál is.

Kategória: Friss, helyi, Pályázat/játék | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?