Polgármesteri tájékoztató 2020. március 14.

1. Jelenleg Lajosmizse területére vonatkozóan nem kaptunk értesítést fertőzött, vagy karanténba került személyről.Kérem a rémhír terjesztőit, ne tegyék!

2. Helyesnek és indokoltnak tartom a kormány intézkedéseit a koronavírus terjedése miatt.

3. Ezzel párhuzamosa az önkormányzat és az intézmények is minden szükséges intézkedést megtettek és a továbbiakban is megtesznek maximálisan segítve a központi döntéseket.

4. Kiemelten fontos jelen helyzetben az egyén felelőssége, hiszen a vírus emberről emberre terjed. Azoknak, akik fertőzött személlyel találkozhattak különösen nagy a felelősségük, a legcsekélyebb mértékben sem kockáztassák mások életét.

5. Pénteken már tartottam egy megbeszélést, ahol minden intézmény vezetője tájékoztatott a megtett intézkedésekről, amelyek jelen körülmények között szükségesek és elegendőek is.
– Az óvoda és bölcsőde tekintetében sem központi, sem helyi döntés nincs a bezárásról, azonban aki szeretné, és megteheti otthon tarthatja a gyermekét. Ha változna a helyzet, jelezni fogom.
– Az iskolában hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe, amely “tantermen kívüli digitális munkarend”. Ezzel kapcsolatos információkért az iskola honlapját és a központi hírforrásokat érdemes nézni.
– Az Egészségház a megszokott rendben működik, azonban az a kérésem, hogy csak azok menjenek és annyi ideig tartózkodjanak ott, amennyi feltétlenül szükséges. Az idős emberek ellátásáról, étkeztetéséről maximális odafigyeléssel gondoskodunk, de elsősorban az otthonukban.
– A Művelődési Ház és Könyvtárban a nagyobb rendezvények egyenlőre elmaradnak, vagy elhalasztásra kerülnek. A csoportfoglalkozások és szakkörök megtartása egyenlőre engedélyezett, de a csoportvezető és a csoporttagok dönthetnek az elmaradásról.A könyvár látogatását, az ott eltöltött időt is javaslom csökkenteni, inkább telefonon vagy e-mailen rendeljenek könyveket, hogy azok átvétele gyorsan megtörténhessen.
– A Hivatal a szokott rendben működik, de amennyiben megoldható, ügyeit elsősorban levélben, telefonon, e-mailben intézze, ezzel is csökkentve a személyes találkozások számát.
– A piac egyenlőre működik, a vásár azonban nem lesz megtartva.
– A falugazdász ügyfélfogadása április 3-ig szünetel, ügyintézés halaszthatatlan ügyben Kecskeméten a Tatár Sor 6. szám alatt lehetséges.

Kezeljük ezt a helyzetet kellő higgadtsággal, komolysággal és felelősséggel! Ha a helyzet változik jelezni fogom.

Kelt: 2020. március 14-én 11 óra 00 perc

Kategória: Friss, helyi, koronavírus | A közvetlen link.