REMÉNYTKELTŐ GYŐZELEM A ZÁRÓ FORDULÓBAN

A múlt heti ózdi vereséggel csapatunk elvesztette azt az előnyét az utolsó fordulóra, hogy saját maga döntsön a végső helyezéséről. Így ezen a mérkőzésen szerzett esetleges győzelmünk is csak a lehetőségét adja meg a kilencedik – bent maradást jelentő – helyezésnek, mert a végső szót a z ózdi csapat mondja ki: ha legalább pontot szereznek Balassagyarmaton, – vasárnap este –   meg van a kilencedik hely, de ha kikapnak, akkor a tizedik helyen végez a Mizse KC, ami elvileg kieső hely, de mivel a legjobb kieső lesz ebben az esetben a csapat, valószínűleg folytathatjuk az NB-I/B-ben. Ez viszont már az egyesület döntése lesz, hogy nevezünk-e az NB-I/B-re, vagy csak az NB-II-re.

MIZSE KC   –   BALMAZUJVÁROSI KK  33-30 ( 17-17 )

Lajosmizse, 150 néző.      Vezette: Gadányi – Szabó.

Mizse KC:   Mátrai 1, – Drabant 5, Keresztes 3, Scheuring 2, Benke 3(2/2), Zsolnai 1, Bán 1.

Csere:          Lengyel (k) –Vancsics 9(3/2), Gábor 2, Imregi1, Schäffer 5, Spekhardt, Polyák, Szajbert.

Edző:            Nagy Károly

Kiállítás:       4 perc ill. 4 perces:

7-m-es:         5/4 ill. 6/6.

Óvatos, tapogatózó játékkal kezdett mindkét csapat, majd a vendégek kaptak előbb lábra, Benkéék csak rendre egyenlíteni tudtak, míg a 14.percben sikerült először vezetni. Nem sokkal később, ismét a vendégek vezettek,egészen a 29. percig, amikor is ismét átvettük a vezetést, de a szünetre egyenlő állással vonultak el a csapatok.

Szünet után régen várt jó kezdést produkált csapatunk, egy 6-1-es szériával a 41. percben már öt gólos mizsei előnyt jelzett a tábla! Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, de tartották négy-öt gólos előnyüket Vancsicsék. Az utolsó tíz percre nagy hajrát nyitott a hajdúsági csapat, de csak háromra tudták faragni hátrányukat a záró sípszóig, így biztosnak mondható győzelmet aratott csapatunk.

Sajnos a szép tavaszi menetelésünk ellenére az elrontott őszi szezon után a döntés már nem a mi kezünkben van.

Nagy Károly:  A tavaszi idény közepére sikerült egy ütőképes csapatot össze rakni, de a háromhetes bajnoki szünetből nem jól jöttünk ki, ami következtében Ózdon nem sikerült a „pontot feltenni az i-re”, így a végén már mások döntenek a sorsunkról.

 

Kategória: Friss, helyi, sport, Videó | A közvetlen link.