Rendőrségi hírek, október – mostantól havonta várható!

Lajosmizse város, valamint Felsőlajos község területén az alábbi rendőrségi események történtek:

 

2011. október 06-án egy lajosmizsei külterületén lévő ingatlanba ismeretlen elkövető ajtóbefeszítés módszerével behatolt és onnan különböző használati tárgyakat tulajdonított el.

 

2011. október 17-én egy Lajosmizsén lévő ingatlanból tulajdonított el különböző szerszámgépeket ismeretlen elkövető.

 

2011. október 24-én egy lajosmizsei ingatlanból tulajdonított el ismeretlen elkövető különböző használati eszközöket, gépeket.

 

2011. október 26-án Lajosmizse külterületén lévő erdőrészből kísérlet meg 2 személy fát eltulajdonítani, azonban a Polgárőrség segítségével a kiérkező rendőrök az elkövetőket elfogták. Velük szemben az eljárás bíróság elé állítás keretében került lefolytatásra. Egyik személy próbára bocsátást, míg a másik felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

 

2011. október 29.-én ismeretlen elkövető egy Lajosmizsén található lakóházba hatolt be, onnan szerszámgépeket tulajdonított el.

 

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akiktől 2011. évben a Lajosmizsén a Penny Market, illetve a Spar üzletek előtt lévő kerékpár tárolóból tulajdonították el biciklijüket! Az elkövető elfogásra került, az eltulajdonított kerékpárok azonosítása, illetve a kártérítés kezdeményezése miatt szükséges a sértettek tanúkénti kihallgatása.

 

Az Önkormányzattal ebben a hónapban is több idegenrendészeti akciót hajtottunk végre, melyet a következő időszakban is folytatni fogunk.

 

Kérjük a kerékpárral és gyalogosan közlekedőket, hogy a KRESZ szabályainak megfelelően közlekedjenek a balesetek megelőzése érdekében.

 

 

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy fokozott figyelmet fordítsanak értékeikre, így különösen tartózkodjanak azokat a gépjárművekben látható helyen hátrahagyni, illetve kerékpárjaikat, motorkerékpárjaikat őrizetlenül, lezáratlanul ne hagyják.

 

 • A vagyonbiztonság fenntartása érdekében:
  • gépjárművét mindig lezárt állapotban hagyja hátra, értékeit, iratait ne hagyja az utastérben
  • tartsa tárcáját, iratait, telefonját mindig testi őrizetben, ne nyitott bevásárló kosárban
  • kosarát, táskáját mindig tartsa kezében, ne hagyja őrizetlenül
  • bankkártyájának, telefonjának kódját ne tartsa magánál, illetve egy helyen
  • körültekintően járjanak el utcai faárusoktól, árusoktól való vásárlás esetén (a vásárolt fa mennyiségére, fizetésre, visszakapott pénzösszegre kell különösen figyelni )
  • kiemelt figyelemmel járjanak el a közüzemi szolgáltatók ( DÉGÁZ, DÉMÁSZ, Bácsvíz, MATÁV ) munkatársainak kiadó személyekkel szemben, minden esetben kérjenek fényképes igazolványt tőlük, csak azonosításuk után engedjék be őket az ingatlanra
  • a rosszullétre hivatkozó és vizet kérő, ezáltal az ingatlanra bejutni kívánó személyekre is kiemelt figyelmet fordítsanak, mivel a legtöbb ilyen esetben a segítő szándékú házigazda figyelmét elterelve kísérelnek meg eltulajdonítani különböző vagyontárgyakat
  • idegen személyek különböző családtagokra történő valótlan tartozására hivatkozva csalnak ki pénzt gyanútlan emberektől
  • a bádogos munkák elvégzését vállaló gyakran külföldi ám magyarul jól beszélő személyekkel kapcsolatosan érdemes odafigyelni a kialkudott ár pontos letisztázására ( a megbízó teljes árként könyveli el a kialkudott összeget, míg a megbízott folyóméterenkénti árat számít fel ) a munkavégzés során a nyílászárók bezárt állapotára és az ingatlanon található más értéktárgyakra
  • a rendőrségtől, az önkormányzattól és a nyugdíjintézettől érkező személyek esetén érdemes meggyőződni az érkezett személy kilétének valódiságáról, illetve jövetelének céljáról. Ezt az  igazolványok, azonosítók ellenőrzésével, szükség esetén telefonon ( az adott szerv felhívásával ) történő tisztázással lehetséges megállapítani
  • ne engedjenek idegeneket a lakóingatlanba
  • ingatlanát lehetőség szerint védje megfelelő zárak, riasztóberendezések alkalmazásával
  • törekedjenek a SZEM ( Szomszédok Egymásért Mozgalom ) létrehozására, figyeljenek és vigyázzanak egymás értékeire

 

A Lajosmizse Rendőrőrs ügyfélfogadási rendje:

 

 • hétfőtől csütörtökig 07.30-16.00,
 • pénteken 07.30-13.30

 

Ezen időszakban az őrsöt a 06/76-356-011-es telefonszámon is el lehet érni.

 

Az őrs, illetőleg a rendőrség állandó telefonos elérhetőségei:

 

 • 112-es,
 • 107-es segélyhívó számokon,
 • 06/20-539-8440  

 

Az őrs bejárati kapuja mellett elhelyezett segélyhívó panel ( szürke színű ) segítségével lehetséges felvenni a kapcsolatot a közterületen szolgálatot ellátó rendőrrel.

 

A segélyhívó számokról kezdeményezett hívások a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, míg a segélyhívó panelről indított hívás az őrs illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőr szolgálati mobil telefonjára érkeznek.

 

 

 

A panel használata során 90 másodperces kapcsolat létesíthető a szolgálatos rendőrrel, melyet annak letelte után korlátlan számban meg lehet ismételni.

 

Lajosmizse, 2011. november 7

.

                                                           Tisztelettel:

 

                                                                              Tarnóczy László r. alezredes

                                                                                       Őrsparancsnok

Kategória: Friss, helyi | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?