Szemetet szed a felsőlajosi futó

Robi, ahogy Felsőlajoson ismerik, a kényszerűen leállított vendéglátóiparban dolgozott. Kényszerpihenőjét futóedzésekkel töltötte el a falu környékén, de nem volt olyan irány, ahol szemétbe nem ütközött volna. Adta magát az ötlet, hogy valami hasznosat tegyen, és elkezdte összeszedni kis kétkerekű kocsijával a fellelt szeméthalmokat, amit az önkormányzattal egyeztetett helyszínen gyűjt össze.

Nézték persze már szemétlerakónak, fatolvajnak is, amíg nem tisztázták a félreértést. Ezért is e cikk, hogy megismerjék a helyiek, hogy egy ilyen rendkívüli, jó ember van köztük, aki felvette a küzdelmet az emberi gyarlósággal szemben, és igyekszik tisztábbá, élhetőbbé tenni a helyet, ahol Ő maga él és gyermeke nevelkedik. A másik oka eme cikknek, hogy a példája ragadós tudjon lenni, és mások is lássák: ilyen kevés is elég ahhoz, hogy jobb emberek legyünk. Reméljük, mindazok is látják fáradhatatlan küzdelmét, akik gátlástalanul letették a szemetet. Nem egy arctalan közhatalomnak okoztak bosszúságot, hanem egy családapának, aki futás helyett takarítja össze az út szélére kitett szemetüket a kislányával, Lucával.

Vajon akadnak köztünk „Robik”, akik követik a példáját? Vajon akik felismerik a szemetük, azokba szorult annyi emberség, hogy legalább többet már nem hordanak ki a határba?

Hajrá Robi, csak így tovább, és köszönjük a munkád!

Kategória: Friss, helyi, Közösségi | A közvetlen link.